Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
5. 11. 2016,
16.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Maruša Ferk Ana Bucik Štefan Hadalin Žan Kranjec Žan Kranjec svetovni pokal

Sobota, 5. 11. 2016, 16.29

6 let, 7 mesecev

V slalomskem kvintetu trojica brez točk

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Slovenske barve bodo na uvodnih slalomih nove sezone svetovnega pokala čez en teden v Leviju na Finskem branili Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat, Štefan Hadalin in Žan Kranjec.

Ana Bucik bo v sezono štartala kot prva slovenska slalomistka. | Foto: Sportida Ana Bucik bo v sezono štartala kot prva slovenska slalomistka. Foto: Sportida

Kmalu po tem, ko so pri Mednarodni smučarski zvezi tudi uradno prižgali zeleno luč za slalomsko odprtje nove sezone v Leviju (12. in 13. 11.), sta potnike na Finsko določila glavna slovenska trenerja Denis Šteharnik in Klemen Bergant.

Prvi v ogenj poleg najmočnejših orožij Ane Bucik in Maruše Ferk pošilja še 18-letno bronasto slalomistko z mladinskih olimpijskih iger Meto Hrovat, moški tandem pa bosta tvorila na lestvici FIS najvišje uvrščeni (56.) slovenski slalomist Štefan Hadalin in prva veleslalomska violina Žan Kranjec.

Pogled na slovensko zasedbo za preizkušnji v Leviju razkriva, da se lahko s slalomskimi točkami svetovnega pokala pohvalita le Bucikova in Ferkova, od katerih trenerski štab razumljivo tudi največ pričakuje. "Ferkova je na treningih že nekaj časa zelo stabilna, dviguje pa se tudi Bucikova. Obe sta dvignili slalomsko raven. Povsem realna je uvrstitev med desetim in petnajstim mestom," pravi Šteharnik, medtem ko pa bi bil Bergant zadovoljen že s prvimi točkami Hadalina.

Gorenjski slalomski tandem z desetletno starostno vrzeljo: Maruša Ferk in Meta Hrovat | Foto: Sportida Gorenjski slalomski tandem z desetletno starostno vrzeljo: Maruša Ferk in Meta Hrovat Foto: Sportida

Med kandidati za nastop v Leviju pa tokrat ni bilo smučarjev, ki sta v preteklosti pogosto tvorila del slovenske slalomske ponudbe – Katarina Lavtar in Miha Kürner. Ta je sicer že lep čas brez reprezentančnega statusa, a še vseeno vztraja. Po besedah trenerja Berganta pa se bo moral najprej dokazati v evropskem pokalu. Po drugi strani pa Lavtarjeva zaradi poškodbe palca in rahle bolezni ni dovolj dobro pripravljena, za nameček pa se je v novi zimi bolj osredotočila na veleslalom.

Ne spreglejte