Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 1. 2008,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 3. 1. 2008, 13.20

8 let

V Oberhofu brez ženske štafete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi biatlonci so z novimi tekmami svetovnega pokala že zakorakali v novo leto.

Oberhof na nemškem severu je prva postaja v letu 2008, kjer se bodo biatlonke in biatlonci potegovali za nove točke svetovnega pokala. Prelepo sončno vreme, ki je prava redkost za ta del nekdanje Vzhodne Nemčije, in obilica snega bosta še dodatno pripomogla k razburljivim biatlonskim bojem na Rennsteig Areni. Že v četrtek zvečer se bodo pod reflektorji pomerile ženske štafete. Tokrat brez udeležbe najboljših slovenskih predstavnic, saj je zaradi znanih težav Tadeje Brankovič Likozar z ramenom, v tem trenutku ženska klop prekratka, da bi trener Tomaš Kos lahko sestavil uspešno kombinacijo slovenskih tekmovalk. "Tadeja bo poskusila s terapijami pri nemškem zdravniku in njen status je trenutno mirovanje. Zavedali smo se nevarnosti, da ostanemo brez ženske štafete, vendar smo vseeno upali, da bo Tadeja zdržala. Žal so se nastopi za njo končali že na Pokljuki. Potrudili se bomo pripraviti mladinko Lili Drčar, ki bo nastopila na štafetnih nastopih v Ruhpoldingu, ki je naslednje prizorišče svetovnega pokala," je povedal Tomaš Kos.

Žal se je tik pred nastopi v Oberhofu prikradla v slovenski tabor še ena neprijetna novica. Zbolela je najboljša slovenska biatlonka letošnje sezone Teja Gregorin (trenutno 11. v skupni razvrstitvi svetovnega pokala). "Teja je že pred dnevi v telefonskem razgovoru potožila nad povišano temperaturo in slabim počutjem. Znaki so pokazali na klasično virozo in po nasvetu je ostala v Ljubljani, kjer bo danes opravila še poseben laboratorijski pregled. Stanje je bilo zjutraj že boljše in če tudi izvidi ne pokažejo ničesar slabega, bo morda že lahko nastopila na nedeljski tekmi," je ocenil stanje reprezentančni zdravnik Robert Hajdinjak.

Na sobotnem šprintu bosta tako bržkone nastopili le Dijana Ravnikar in Andreja Mali.

Računajo na točke Bauerja

V moškem delu slovenske ekipe se trener Uroš Velepec največ ukvarja s preizkusom najboljše kombinacije štafete za svetovno prvenstvo. "Z rotiranjem članov bomo poskusili dobiti najboljšo štafetno postavitev, ki bi pomenila tudi najboljši možni izkoristek. Seveda so za nas trenutno realne uvrstitve okrog dvanajstega mesta in s tem bomo zadovoljni tudi tu v Oberhofu. V konkurenci posameznikov računamo na nove točke Klemna Bauerja, če bo naredil tako kot je treba in na solidne nastope Petra Dokla ter ostalih fantov. Proga je zaenkrat trda in to nam ustreza," je sklenil pričakovanja Uroš Velepec.

Prva možnost za preizkus nove postavitve (Peter Dokl, Gregor Brvar, Klemen Bauer, Vasja Rupnik) bo za slovensko moško štafeto že jutri ob 17.20 uri.

Ne spreglejte