Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
19.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Soči 2014 biatlon Uroš Velepec

Sreda, 27. 2. 2013, 19.22

2 leti, 2 meseca

V boj za olimpijsko kvoto se podajajo funkcionarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred biatlonci je še zadnja tretjina sezone, v kateri bodo preizkusili tudi prizorišče naslednjih olimpijskih iger Soči. V slovenski reprezentanci še vedno odmeva zamujena priložnost na SP.

"Edina črna točka svetovnega prvenstva je ena točka, ki nam je zmanjkala za dodatno kvoto tekmovalke za nastop na olimpijskih igrah v Sočiju," se je svetovnega prvenstva na Češkem spomnil vodja reprezentance Matej Oblak, a obenem poudaril, da v slovenski vrsti nad nastopom udarne mešane štafete na olimpijskih igrah prihodnje leto v Sočiju nikakor še niso obupali: "Upanje še vedno ostaja. S strani Smučarske zveze Slovenije oziroma Zbora za biatlon bomo poslal prošnjo na Mednarodno smučarsko zvezo, da bi nam omogočila dodatno kvoto in s tem nastop mešane štafete na igrah v Sočiju. Ta ekipa si to zasluži, saj je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojila medaljo, tokrat je bila peta. Škoda, da bi takšna ekipa manjkala na igrah. Upam, da bomo s pomočjo ljudi na SZS, morda tudi s pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenija, zaključili tudi to točko."

Biatlonska sezona je po zaslugi Jakova Faka za Slovenijo sanjska, tudi na svetovnem prvenstvu Mrkopljan ni razočaral, osvojil je bronasto odličje v šprintu in pomagal mešani štafeti do vrhunske uvrstitve. Slednja se je v postavi Fak, Bauer, Gregorin in Mali izkazala za mogočno, zato je bilo razočaranje ob izgubi druge ženske kvote za ZOI v Sočiju toliko bolj boleče. "Če bi nam kvota ušla za 20 točk, ne bi bilo problema, priznali bi, da smo slabi in življenje bi teklo naprej, a ker smo jo zgrešili za eno samo 'piko', je drugače. Izviseli smo in borba bo zdaj na nivoju olimpijskega komiteja, IBU-ja, našega vodstva ... Upam, da bodo vsi naši funkcionarji pomagali," nam je razložil glavni trener slovenske vrste Uroš Velepec, ob tem pa izpostavil nadvse čudna merila za uvrstitev na ZOI: "Paradoks je v tem, da ima pravico nastopa po 20 ženskih in moških štafet, v mešanih pa samo 17. Ne gre za to, da bi bilo nepošteno, problem je v tem, da bi morale v to kvoto šteti tudi mešane štafete. V svetovnem pokalu je tako, da mešane štafete prinesejo pol točk puncam in pol fantom. Tudi za olimpijado bi morale šteti mešane štafete, s temi bi bili mi gladko notri, a žal ne štejejo."

Čeprav je slovenski reprezentanci na pomoč priskočila biatlonska upokojenka Dijana Ravnikar, se reševanje ženske olimpijske kvote ni posrečilo, dobri izidi mešane štafete in pa nedoslednosti v merilih za uvrstitev na ZOI pa vodstvu vseeno omogočajo nekaj manevrskega prostora v pogajanjih s pristojnimi. Upamo na najboljše.

Ne spreglejte