Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2021,
14.45

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

stopničke Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec

Nedelja, 31. 1. 2021, 14.45

3 leta, 2 meseca

TITISEE-NEUSTADT, posamična TEKMA (ž)

Stopničke so se izmuznile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Ema Klinec | Ema Klinec je za 2,2 točke zaostala za stopničkami. | Foto Sportida

Ema Klinec je za 2,2 točke zaostala za stopničkami.

Foto: Sportida

Avstrijska skakalka Marita Kramer nadaljuje z izvrstnimi predstavami. V Titisee-Neustadtu je prišla do druge zmage v tem koncu tedna, skupno tretje v sezoni. Druga je bila Japonka Sara Takanaši, tretja Norvežanka Silje Opseth. Tudi tokrat je bila najboljša Slovenka Ema Klinec, ki je na petem mestu za vsega 2,2 točke zgrešila stopničke. Nika Križnar je bila šesta, Jerneja Brecl deseta in Urša Bogataj trinajsta.

Titisee-Neustadt, druga serija

 

Po drugem mestu na domačem Ljubnem, kjer je bila streljaj od zgodovinske zmage v svetovnem pokalu, Ema Klinec nadaljuje z dobrimi predstavami tudi v Titisee-Neustadtu, kjer je bila v soboto tretja, dan pozneje pa na petem mestu streljaj od vnovičnih stopničk. Prvi skok je bil tisti, ki ji je preprečil, da bi bila spet v družbi najboljše trojice - od tretjega mesta je bila oddaljena za 2,2 točke.

Ema Klinec
Sportal Ema Klinec spet na stopničkah, odlična tudi Križnarjeva

Nika Križnar je bila odlična tretja v kvalifikacijah, na tekmi pa nato skočila do šestega mesta.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še naprej prevladuje Avstrijka Marita Kramer, ki je v nedeljo prišla do druge zaporedne in skupno tretje zmage v tej zimi. Z Japonko Saro Takanaši sta bili razred zase. Končna razlika med njima je bila pičli 2,2 točke.

Na preskok s sobote je računala Urša Bogataj, ki ni mogla biti zadovoljna z 20. mestom. Nekoliko drugačen obraz je pokazala dan pozneje in bila trinajsta. A ni bila tretja najboljša Slovenka. Odlično se je na tem nemškem skakalnem prizorišču počutila Jerneja Brecl. V soboto je bila sprva trinajsta, v nedeljo pa ji je uspel skok med najboljšo deseterico. Zasedla je ravno deseto mesto.

Na tekmo se je prek kvalifikacij uvrstila še Špela Rogelj, ki pa je bila nato s 107,5 metra za las prekratka za drugo serijo. Katra Komar je bila medtem prekratka v kvalifikacijah.

Nika Križnar je izpostavila težavo s točnostjo na mizi. | Foto: SZS Nika Križnar je izpostavila težavo s točnostjo na mizi. Foto: SZS

Klinčeva zadovoljna, Križnarjevo mučila točnost na mizi

"S predstavo sem danes zadovoljna. Skok v prvi seriji je bil malce zadržan, a večjih napak danes ni bilo. Drugi skok je bil boljši. Tekma pa je bila na tekem nivoju, da si res moral biti 100-odstoten. Gremo naprej, borimo se naprej, vztrajno in pogumno," je po petem mestu dejala Klinčeva.

"Občutki po samih skokih danes niso najboljši, vem, da imam še veliko rezerve, znam skočiti bolje. Danes me je malce mučila točnost na mizi. Napaka ni največja, a to bom skušala izboljšati že na naslednji tekmi. Sam vikend je bil super. Rezultati niso slabi, glavo gor in gremo dalje," je razmišljala Križnarjeva, Breclova, ki je z desetim mestom izenačila svoj najboljši rezultat, pa dodala: "Za mano je super dan. Morda sem naredila eno spremembo v nasprotju z včeraj, ko je bil najboljši skok kvalifikacijski. Danes sem boljša dva prihranila za tekmo. Deseto mesto je moj najboljši rezultat, mislim, da sem lahko zelo zadovoljna."

 "Lepa tekma na največji skakalnici za dekleta do zdaj. V boju za stopničke smo malenkost zgrešili, a čudovit ekipni izplen." | Foto: Vid Ponikvar  "Lepa tekma na največji skakalnici za dekleta do zdaj. V boju za stopničke smo malenkost zgrešili, a čudovit ekipni izplen." Foto: Vid Ponikvar

Zupančič: lepa tekma na največji skakalnici do zdaj

 "Lepa tekma na največji skakalnici za dekleta do zdaj. V boju za stopničke smo malenkost zgrešili, a čudovit ekipni izplen. Posebne pohvale Jerneji. V boju smo za sam vrh, žal danes številke niso bile na naši strani, so pa punce prikazale lepe skoke, kar veseli za naprej. Drugi del ekipe, ki ni oddelal po naših pričakovanjih, odhaja na dva treninga pred Hinzenbachom, tako da bomo te napake poskušali odpraviti," pa je konec tedna v Nemčiji ocenil glavni trener Zoran Zupančič.

Kvalifikacije

3. Nika Križnar 136 m
5. Ema Klinec 129,5 m
13. Urša Bogataj 126,5 m
17. Jerneja Brecl 125,5 m
40. Špela Rogelj 110,5 m
45. Katra Komar 103 m (ni se uvrstila na tekmo)

V kvalifikacijah je bila najboljša Norvežanka Silje Opseth, ki je bila včeraj druga, za njo pa se je uvrstila sobotna zmagovalka in vodilna v svetovnem pokalu, Avstrijka Marita Kramer.

Titisee-Neustadt, prva serija

 
Ne spreglejte