SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tina testira smuči, doma odvetniško merjenje moči

4

termometer

Tabor Tine Maze je še pred zasluženim oddihom po najuspešnejši sezoni v karieri pognal kolesje priprav na olimpijsko sezono.

Zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Tina Maze se po nizu sprejemov, obveznostih v domovini in krajšem sproščanju ob turnem smučanju že mudi pri resnejših opravilih. V sodelovanju s svojim opremljevalcem testira smuči in tako že polaga temelje za novo sezono, v kateri bo branila veliki kristalni globus in visoko merila tudi na olimpijskih igrah v Sočiju. Še pred osrednjim delom priprav jo seveda čaka tudi zaslužen oddih, ni pa skrivnost, da se bo team to aMaze tudi letos oklenil preizkušenega recepta vadbe z zajetnim kondicijskim sklopom in gradnjo smučarske baze v Južni Ameriki.

V domovini medtem nekaj prahu dviguje različno tolmačenje februarja podpisanega aneksa k osnovni pogodbi, ki opredeljuje nagrade Mazejevi iz proračunske blagajne SZS. Primož Ulaga je v imenu krovne zveze že pred dobrim mesecem zatrdil, da bo višina Tini namenjenih sredstev skladna z višino sponzorsko zbranega denarja, kakor naj bi bilo opredeljeno v omenjenem aneksu. Odvetnik tabora najboljše smučarke pa medtem vztraja, da je znesek fiksno opredeljen. Znašal naj bi sto tisoč evrov, zveza pa naj bi zbrala 70 tisočakov manj. Ker informacije o teh zneskih že pronicajo v javnost, se zdi, da želje o pomladi povsem brez isker, ki sta jih še v začetku tedna izrekla odvetnik Terpin in direktorica SZS Barbara Kürner Čad, sicer tudi "zamrznjena" odvetnica, ne bodo uslišane.

Povsem brez vseh nagrad pa bodo zanesljivo ostali slovenski smučarki reprezentanti. To je bil namreč lani eden od varčevalnih ukrepov zveze. Kürner-Čadova vseeno upa, da se bo v novi sezoni našel denar tudi v ta namen, o različni interpretaciji dogovora s Tininim taborom pa pravi, da upa na rešitev za štirimi stenami. Tako je bilo že pred tedni, ko je na naslov zveze prav tako prišla ena od finančnih zahtev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin