Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
6. 3. 2015,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Anna Fenninger Garmisch-Partenkirchen

Petek, 6. 3. 2015, 15.24

8 let

Tina Maze: Pripravljena na boj do končne zmage

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Do konca ne bom mirna, a smučam dobro in lahko sledim svoji liniji," pred bavarskim koncem tedna razmišlja vodilna smučarka svetovnega pokala Tina Maze.

Čeprav je Tino Maze pred dnevi v Banskem kar dvakrat prehitela le Anna Fenninger, sicer prva zasledovalka v boju za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala in rezultatsko najbolj vroča smučarka, pa Črnjanka ne skriva, da se ji je od srca odvalil velik kamen. Trije zaporedni odstopi so načeli njeno smučarsko harmonijo, zato je potrebovala pravi dokaz konkurenčnosti. "Dve drugi mesti sta pomembni za samozavest. Opravila sem dobro delo in se pobrala po manjši krizi. Zdaj sem sproščena in pripravljena na nove tekme. Ob prihodu v Garmisch-Partenkirchen dva dni nisem smučala, tako da sem si napolnila baterije," vsega osem tekem pred koncem sezone pripoveduje Mazejeva.

Bavarsko zmagoslavje ji ni tuje

Svetovno in olimpijsko prvakinjo novi preizkušnji čakata že v soboto in nedeljo, ko bo Garmisch-Partenkirchen, kjer je leta 2011 prvič postala svetovna prvakinja (v veleslalomu), dve leti zatem pa s smukaško zmago kot prva smučarka v zgodovini prebila čarobno mejo dva tisoč točk v svetovnem pokalu, gostil smuk in superveleslalom. Da ji je proga Kandahar pisana na kožo, je Tina dokazala že na petkovem treningu, na katerem jo je prehitela le Tina Weirather.

"Ta proga mi je všeč. No, na prvem treningu, na katerem me je drugi čas celo nekoliko presenetil, podlaga še ni bila povsem idealna. Verjamem pa, da bodo organizatorji odstranili še manjše količine novega snega. Nato se nam v idiličnem okolju in sončnem vremenu obeta res lepa tekma," je odločna najboljša slovenska smučarka.

Pritisk si je ustvarila tudi sama

Prav na omenjenem svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu 2011 pa se je odvila ena od prvih odmevnejših bitk z Anno Fenninger. Avstrijka je tedaj Mazejevo v superkombinaciji za pičlih devet stotink sekunde prikrajšala za zlato kolajno. Štiri leta zatem imajo dvoboji velikih dam svetovnega smučanja pridih obračuna za veliki kristalni globus.

Mazejeva, ki ima na svojem računu 44 točk zaloge, ne skriva, da pogosto razmišlja tudi o tem. "Anna je v odlični formi. S tremi zmagami je poskrbela za dodaten pritisk. Priznati pa moram, da sem si pritisk ustvarila tudi sama. Na moje tri odstope Fenningerjeva ni imela nobenega vpliva. Sama sem kriva," pravi lastnica velikega globusa leta 2013 in odločno dodaja: "Prav zaradi lastnih napak zdaj ne morem biti povsem mirna. A dobro smučam in lahko sledim svoji liniji. Vem, da bo zanimivo do konca. Pripravljena sem na ta boj, boj do konca. Upam, da se bo končal z mojo zmago!"

Ne spreglejte