Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
18. 4. 2013,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Miha Verdnik

Četrtek, 18. 4. 2013, 16.37

8 let

Tina Maze: Ne potrebujem smučarskega trenerja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko dvomov o imenu novega trenerja v ekipi Tine Maze praktično ni več, pa se je prva dama svetovnega pokala v svojem slogu odzvala na medijske zapise.

Livio Maggoni po dveletnem uspešnem sodelovanju s Tino Maze odhaja v rodno Italijo, kjer naj bi s prvim majem postal trener v ženski tehnični ekipi. Manjkajoči delec v sestavljanki ekipe lastnice točkovnega rekorda in velikega kristalnega globusa naj bi zapolnil njegov rojak Walter Ronconi. Ob čakanju na uradno naznanitev dogovora, ki je bil bojda sklenjen že kmalu po koncu sezone, pa se je z rajskega obmorskega dopusta oglasila Mazejeva in v svojem slogu sporočila, kaj v svoji ekipi resnično potrebuje. "Mislim, da ne potrebujem smučarskega trenerja, ampak ljudi, ki mi sledijo. Zato pretirano kovanje smučarskih trenerjev v zvezde ni pravo," je na svojem profilu socialnega omrežja Twitter zapisala 29-letna Črnjanka, ki bo v kratkem vstopila v pripravljalno obdobje na olimpijsko sezono 2013/14.

Znova vroča pomlad?

Nove trenerje pa bo v kratkem predstavilo tudi novo vodstvo alpskih disciplin pri Smučarski zvezi Slovenije. Seja alpskega odbora je predvidena za prihodnji četrtek, takrat pa naj bi smučarski veljaki v obravnavo in končno glasovanje že prejeli sestave reprezentanc, imena trenerjev in osnutke proračunsko sprejemljivih programov. A bolj kot imena trenerjev, ki vsaj na ravni ekipe svetovnega pokala že nekaj časa krožijo v smučarskih kuloarjih (moško linijo naj bi prevzel Miha Verdnik, ki bi skupaj z Mitjo Kuncem deloval predvsem v tehnični ekipi, odgovorni trener za hitri disciplini naj bi ostal Tadej Platovšek, pri dekletih pa bi Andrej Možina ob vodenju reprezentanc ostal trener za hitrih disciplini, na tehnični ravni pa bi svoje poslanstvo nadaljeval Denis Šteharnik), utegne prah dvigniti krpanje proračuna. Denarja naj bi bilo znova premalo, zato naj bi se bil tudi novi šef Dušan Blažič, ki vsega skupaj ne želi komentirati, prisiljen okleniti samoplačništva. Na kakšen način, še ni znano, niso pa izključeni tudi prispevki tistih, ki so si zagotovili status A reprezentanta. Če se bo predlog o participaciji tudi v resnici znašel v obravnavi, si lahko po vsej verjetnosti obetamo svojevrsten revolt najboljših slovenskih smučarjev in novo pomlad z vročim medijskim pingpongom.

Ne spreglejte