Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 10. 2014,
9.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 21. 10. 2014, 9.50

8 let, 5 mesecev

Teja Gregorin želi stopničke tudi na Pokljuki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na letošnjih olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bronasto kolajno v zasledovanju in tako dosegla največji uspeh kariere.

A se ob tem ni ustavila, po zasluženem počitku in ponovnih uspešnih pripravah ima tudi v prihodnji sezoni visoke cilje, eden od njih so stopničke na domači tekmi na Pokljuki konec decembra.

Gregorinova je že vrsto let v vrhu slovenskega in svetovnega biatlona. Po kolajnah na svetovnih prvenstvih je letos osvojila tudi olimpijsko, z zlatimi medaljami na letošnjem poletnem svetovnem prvenstvu pa napovedala dobre uvrstitve tudi v nadaljevanju kariere, v sezoni, ki prihaja. Časa za počitek ni bilo prav veliko, čeprav je v letošnjem premoru naredila izjemo in si po dolgem času privoščila zaslužen dopust.

Potrebovala je malce več odmora

"Po končani sezoni sem si vzela nekaj več odmora, ker sem ga po toliko letih preprosto potrebovala. Potrebovala sem predvsem psihično razbremenitev, mislim, da sem se tudi zaradi tega prepotrebnega premora konec maja nato znova lahko stoodstotno vključila v priprave na novo sezono," je povedala biatlonka iz Ihana.

Štiriintridesetletna športnica se je v letošnjih pripravah srečala tudi z nekaterimi spremembami, ekipo je namreč zapustil dolgoletni strelski trener Tomaš Kos. "Priprave so tekle po načrtih, nisem imela nobenih težav z zdravjem ali s poškodbami, vse sem lahko naredila stoodstotno. Smo bili pa v ekipi deležni nekaterih sprememb, ker je odšel Tomaš Kos. S tem je strelski trening prevzel Uroš Velepec in to je bila največja sprememba, ki pa je po mojem mnenju zelo pozitivna. V strelski trening smo namreč uvedli nekatere novosti, ki jih prej nismo poznali, in verjamem, da se bo to poznalo tudi pozimi," je dejala Gregorinova.

Upam, da bomo bolj konstantni v tej sezoni

Velepec je strelski del zagrabil še resneje kot tekaškega, o tem so pričali tudi številni prazni tulci nabojev na strelišču na Pokljuki. "Res je, predvsem več streljamo na polno, hkrati pa tudi na suho. Mislim, da je to eden od ključev do uspeha, da si uspešen s puško, te reši samo 'dril'. Morda smo imeli tega v preteklih letih premalo, dodali smo namreč tudi skupinsko suho strelsko vadbo. Upam, da bomo bolj konstantni v tej sezoni, saj tega prej ni bilo. Na primer Francozi in Norvežani so na vseh tekmah zadevali skoraj vse tarče in upam, da se bo tudi nam zdaj večja količina strelskega treninga poznala," je povedala Gregorinova.

Kljub že osvojenemu olimpijskemu odličju večjega pritiska za prihodnjo sezono ne čuti. "Pritiska čutiš toliko, kot ga sam želiš. Sama imam v športni karieri sicer še neizpolnjene cilje. Tukaj merim predvsem na Pokljuko, kjer mi še ni uspelo stopiti na zmagovalni oder. To je še tista skrita želja s tekmovalnega vidika, ki pa zdaj niti ni več tako skrita. Sezona bo dolga, zato načrtujem dva vrhunca. Prvi bo tako konec decembra na Pokljuki, drugi pa marca na svetovnem prvenstvu, med obema je dovolj časa za ponovno stopnjevanje forme," je še dejala Gregorinova, ki računa tudi na uspešno nadaljnje sodelovanje z opremljevalci.

"Material tudi v tej sezoni ostaja enak, zdaj imam pri opremljevalcih že ime. Mislim, da dobro sodelujemo, še boljše kot pretekle sezone, s samimi smučmi zato ne bi smelo biti nobenih težav."

Ne spreglejte