Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2016,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

skoki Špela Rogelj Ema Klinec Ema Klinec Maja Vtič Sara Takanaši

Sobota, 6. 2. 2016, 12.25

8 let

Takanašijevi jubilejna zmaga, Vtičevi so se po drugem skoku stopničke izmuznile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Še druga posamična tekma v tem tednu je pripadla izjemni Sari Takanaši, ki je dosegla jubilejno 40. Zmago v karieri. Maja Vtič je po prvi seriji zasedala drugo mesto, na koncu pa končala na četrtem.

Na zmagovalnem odru sta se Japonki pridružili Avstrijka Daniela Iraschko Stolz in Norvežanka Maren Lundby. Ob četrti Maju Vtič so točk prišle še Ema Klinec 9., Špela Rogelj 11. Urša Bogataj 12., Eva Logar 22. in Katja Požun 23.

"Trenerjeve besede, da sem jezna po današnjem izidu, so bile izrečene v šali. Nekaj grenkega priokusa pa ostaja, saj sem v drugem skoku naredila manjšo napako, ki je na mali skakalnici ne moreš nekoliko nadomestiti v zraku. Na koncu je bil rezultat lep, zaradi česar sem zadovoljna. Ne obžalujem ničesar. Jutri je nov dan. Pozitivno je, da sem v letošnji sezoni zelo konstantna. Zdaj ohranjam stabilnost skozi celotno sezono, kar kaže tudi skupni seštevek svetovnega pokala. Upam, da bom tako nadaljevala ter da bom kakšno napako manj naredila na samih tekmah. Jutri je še ena tekma, a bo bolj normalen ritem, kakršnega smo vajeni. Se že veselim tekme," je po tekmi dejala Vtičeva.

Vtičeva je bila druga po prvi seriji (118,5 točke), prepričljivo je vodila Sara Takanaši (93,5 m, 129,9), tretja je bila Daniela Iraschko Stolz (117,4), četrta pa Lundbyjeva (116,6). Sedma je bila Špela Rogelj (13,5), 11. Ema Klinec (110,6), 14. Urša Bogataj (108), 25. Eva Logar (102,4), 28. pa Katja Požun (101,3). Slovenke so podobne uvrstitve obdržale tudi po finalu, Vtičeva pa je izgubila dve mesti in zgrešila zmagovalne stopničke za 6,3 točke.

Japonka 40. zavzela vrh

Vtičeva je kljub temu obdržala tretje mesto v skupnem seštevku pokala (498), s svojo deseto zmago na enajsti tekmi sezone v pokalu se je na čelu še bolj utrdila Takanašijeva, ki je že presegla 1000 točk (1080), druga je Iraschko Stolzeva (729), sedma pa Ema Klinec (381).

Devetnajstletna Takanašijeva je zabeležila že štirideseto zmago v pokalu, nastopila pa je skupaj le na 67. tekmah; več zmag imata med skakalci le Finec Matti Nykänen in Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Mlada Japonka je obakrat dosegla daleč največje daljave serij in za 18,3 točke ugnala Iraschko Stolzevo, branilko velikega kristalnega globusa.

V nedeljo bo v Hinzenbachu še druga tekma.

Ne spreglejte