Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2007,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 12. 2007, 9.11

8 let

Svindal se bo vrnil kot zmagovalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Manj kot dva tedna po grozljivem padcu na treningu smuka v Beaver Creeku norveški alpski smučar Aksel Lund Svindal povsem sproščeno razmišlja o postopni rehabilitaciji in vrnitvi na zasnežene strmine.

Nesrečen padec na skoku "zlati orel" bi se lahko končal še bolj tragično, vseeno pa je bilo že kmalu po prvih pregledih v bolnišnici v Vailu jasno, da je sezona 2007/08 za branilca velikega kristalnega globusa že končana. Zaradi nevarnosti infekcijske okužbe je Aksel Lund Svindal pod nadzorom ameriških zdravnikov ostal tudi potem, ko so se njegovi smučarski prijatelji že vrnili v Evropo. Ko je vendarle prejel zdravniško "izpisnico", se je z zasebnim letalom odpravil na Norveško in se v očetovi hiši posvetil strogemu mirovanju.

Vseeno je simpatični Skandinavec, ki je smučarski svet navdušil tudi z izjemno komunikativnostjo, našel čas za sedmo silo. Tudi z ugotovitvijo, da je zanj sezona že končana, se je hitro sprijaznil. "Star sem 24 let. Obetam si lahko še kar nekaj let v karavani svetovnega pokala. Zato se nekajmesečna odsotnost ne bo poznala oziroma si jo lahko privoščim," je dejal Svindal, ki je v novi sezoni nastopil le na uvodnih štirih preizkušnjah, a v skupnem seštevku svetovnega pokala vseeno še vedno zaseda peto mesto.

Pri padcu si je Svindal dvakrat zlomil nos ter ličnico, izgubil nekaj zob, dobil pa številne udarnine po obrazu in na kolku ter globljo 15-centimetrsko ureznino na zadnjični mišici. "Po padcu sem takoj preveril, ali še lahko premaknem nogi. Ko pa sem opazil veliko krvi, mi je postalo jasno, da je nekaj narobe," se trenutkov po nesreči spominja svetovnih prvak v smuku in veleslalomu. Ob tem dodaja, da se bo že po praznikih lotil lažjih treningov, o natančnem urniku rehabilitacije in pravi tekmovalni vrnitvi pa še ne želi razmišljati. "Na tekme svetovnega pokala se bom dodal šele tedaj, ko bom čutil, da bom sposoben zmagovati," je odločen Svindal.

Ne spreglejte