SiolNET. Sportal Zimski športi
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smrt smučarskega magneta za kamere

2,70

termometer

V 65. letu je umrl Robert Brunner, ki je bil kot strokovnjak za marketing in odnose z javnostmi v italijanski in avstrijski reprezentanci eden bolj prepoznavnih obrazov v smučarskem svetu svetovnega pokala.

Robert Brunner: magnet za kamere v avstrijskem taboru | Foto: Reuters Robert Brunner: magnet za kamere v avstrijskem taboru Foto: Reuters

Čeprav ni zaslovel kot tekmovalec ali trener, pa so redni spremljevalci smučarskega dogajanja dobro poznali obraz Roberta Brunerja, ki je izgubil boj z rakom. To je bil namreč tisti brkati mož, ki je po zmagah prvi skočil v objem italijanskemu zvezdniku Albertu Tombi ali pa ob srečanju z novinarji kot senca sledil Avstrijcema Benjaminu Raichu in Hermannu Maierju.

Južnotirolski smučarski delavec se je v karavano svetovnega pokala sprva usidral kot predstavnik za stike z javnostmi italijanske reprezentance oziroma predvsem Tombe. Po njegovem smučarskem umiku pa je presedlal v avstrijski tabor, kar je sovpadlo z Maierjevim zvezdniškim vzponom.

Brunner in Tomba ob zanju značilnem veselju | Foto: Getty Images Brunner in Tomba ob zanju značilnem veselju Foto: Getty Images

Po slovesu od avstrijske izbrane vrste se je vrnil v Italijo ter sodeloval s smukačem Christofom Innerhoferjem, v zadnjih letih pa se postopno oddaljil od "belega cirkusa".  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin