SiolNET. Sportal Zimski športi
2,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovo prvega moža smučarskih skokov

2,80

termometer

Walter Hofer
Walter Hofer je zdaj tudi uradno v pokoju. Foto: Sportida

Avstrijec Walter Hofer je bil od leta 1992 alfa in omega smučarskih skokov. Kot direktor tekem svetovnega pokala je pripomogel, da se je šport razvijal in postal zanimiv širši javnosti. Zdaj je tudi uradno v pokoju. Njegovo delo že opravlja Italijan Sandro Pertile.

"Debelih" 28 let je bil Walter Hofer na čelu smučarskih skokov. Dolgo časa je bil njegova desna roka Miran Tepeš, ki se je moral pred štirimi leti nato preseliti v karavano ženskih skokov. Veliko je pripomogel, da se je šport razvijal in postal priljubljen v državah, ki skakalno niso razvite.

"Walter Hofer se je poslovil kot direktor smučarskih skokov. Pridobil si je veliko spoštovanje, šport pa je pripeljal na višjo raven. Junija 2019 je začel vpeljevati v delo Sandra Pertileja, ki je zdaj prevzel njegovo mesto," so zapisali na Mednarodni smučarski zvezi FIS.

"Slovenija ni le država skokov, imate čustva in pravo atmosfero"

Italijan je njegovo delo sicer prevzel že 1. aprila, Hofer pa je zdaj od junija naprej uradno v pokoju. V pokoj je odšel tudi direktor svetovnega pokala v smučanju prostega sloga Joe Fitzgerald, ob njunem slovesu pa je generalna sekretarka FIS Sarah Lewis zapisala: "FIS se obema zahvaljuje za predano delo, ki sta ga opravljala. Oba sta veliko pripomogla k razvoju športa. Njun profesionalizem je bil razlog, da je šla pot v športih v pravo smer. Postavila sta temelje za novo poglavje."

Walter Hofer Foto: Sportida

Hofer je na svoji poti večkrat pohvalil Slovence kot narod, ki ima zelo rad smučarske skoke. Ob zaključku sezone je zelo rad prišel v Planico, kjer je na Letalnici bratov Gorišek in ob bučni podpori številnih gledalcev spremljal polete skakalcev.

"Slovenija je ena najpomembnejših partneric v smučarskih skokih. Slovenija ni le država skokov, imate čustva in pravo atmosfero. Vsa država sledi skokom," je pred časom za Sportal dejal 65-letni Hofer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin