Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
7.48

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Rok Marguč Tim Mastnak Gloria Kotnik Žan Košir

Sobota, 22. 2. 2020, 7.48

4 leta, 1 mesec

Pjongčang, deskanje na snegu, paralelni veleslalom

Slovenski deskarji brez izločilnih bojev, Tržičana na olimpijski progi ustavila zlomljena deska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Žan Košir | Žanu Koširju jo je na progi v Pjongčangu, kjer je pred dvema letoma osvojil bronasto olimpijsko medaljo, zagodla deska.  | Foto Getty Images

Žanu Koširju jo je na progi v Pjongčangu, kjer je pred dvema letoma osvojil bronasto olimpijsko medaljo, zagodla deska.

Foto: Getty Images

Južnokorejski Pjongčang je danes gostil najboljše alpske deskarje na svetu. Na olimpijski progi iz leta 2018 je po prvi kvalifikacijski vožnji odlično kazalo Glorii Kotnik in Žanu Koširju - oba sta postavila najhitrejši čas - a se jima je zalomilo na drugi. Nihče od njiju druge vožnje ni izpeljal do konca, Koširja, ki je na tej progi pred dvema letoma osvojil bronasto olimpijsko medaljo, lani pa zmagal,  je ustavila zlomljena deska.

Na koncu je Kotnikova osvojila 19. mesto, Košir je bil 27., Tim Mastnak, ki je prav tako odpeljal samo eno vožnjo in v njej postavil 9. čas, je bil 29., Rok Marguč pa je pristal na 33. mestu.

Zmage na progi, ki so jo poimenovali po korejskem deskarju Sangho Leeju, ki je Koširja na olimpijskih igrah ugnal v boju za veliki finale, sta se veselila Švicarka Julie Zoog in Italijan Roland Fischnaller.

V ženski konkurenci je tako kot na zadnji tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v Piancavallu zmago slavila Švicarka Zoogova, druga iz kvalifikacij in druga deskarka sezone, pred Italijanko Nadyo Ochner.

Vožnjo za tretje mesto je dobila Švicarka Jenny Ladina, ki je ugnala zmagovalko kvalifikacij Nemko Ramono Theresio Hofmeister, vodilna deskarka svetovnega pokala je po napaki v malem finalu odstopila.

Vodilni deskar sezone Fischnaller je dobro formo potrdil že v kvalifikacijah in potem tudi v nadaljevanju ni dovolil presenečenja. Drugo mesto je osvojil Rus Dimitrij Loginov, ki je v finalu naredil napako in odstopil, tretje mesto si je zagotovil njegov rojak Andrej Soboljev.

Deskarska karavana se zdaj seli v Kanado, kjer bosta v Blue Mountainu prihodnji konec tedna dva paralelna veleslaloma.

Ne spreglejte