Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 16.23

8 let

Sikora brez napake, uspeh kariere za Brvarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Razplet moškega šprinta za svetovni pokal v biatlonu so bržkone krojili veter, sneg in megla, ki so se zgrnili nad biatlonski stadion v Oberhofu ...

Podobno kot pri ženskah je na račun brezhibnega streljanja zmagal Poljak Tomasz Sikora. Z 31. mestom je bil za las ob točke Gregor Brvar, ki pa se lahko pohvali z osebnim rezultatom kariere.

Tretjo zmago v karieri si je danes pristreljal (0,0) Tomasz Sikora pred Norvežanoma Ole Einarjem Bjorndalnom (2,1) na drugem mestu in njegovim rojakom Emilom Heglejem Svendsenom (1,1) na tretjem mestu.

Brvar: Žal mi je sekunde

Brvar je v slabih pogojih z dobro strelsko predstavo (1,0) le za dobro sekundo zgrešil prvo trideseterico. ''Vesel sem svoje najboljše uvrstitve, mi je pa žal tiste sekunde, ki me je ločila do mojih prvih točk svetovnega pokala. Sedaj vem, da zmorem in s formo sem na pravi poti. Upam, da jo bom še stopnjeval do svetovnega prvenstva. Najprej pa nas čakata še dve prizorišči svetovnega pokala in tudi tam si želim takšnih nastopov,'' je bil po tekmi jedrnat, a zadovoljen Gregor Brvar.

''Zares škoda njegovega zgrešenega strela leže, ki ga je poslal popolnoma na rob. V teku je šel dobro in takšne predstave potrjujejo njegov talent, ki pa ga v prihodnje potrebno še nadgrajevati. Sedaj prihaja tudi v tisto obdobje, ko se mu forma vzpenja. Vesel sem zanj,'' je svojega varovanca pohvalil njegov trener Uroš Velepec.

Nedelja brez Slovencev

V Oberhofu bosta jutri na sporedu še obe tekmi s skupinskim štartom, ki pa bosta tokrat potekali brez slovenskih predstavnikov. Teja Gregorin, ki je edina uvrščena med prvih trideset v trenutni skupni razvrstitvi svetovnega pokala in je zaradi bolezni ostala v Sloveniji, se sicer počuti že bistveno boljše in tudi povišana temperatura je že preteklost, vendar je zaradi naporne poti in napovedanih slabih vremenskih razmer, vodstvo ocenilo njen potencialni nastop še kot preveč tvegan za njeno trenutno zdravstveno stanje.

Slovenska biatlonska reprezentanca bo tako danes proti večeru že odpotovala domov in se v ponedeljek zvečer oz. v torek zjutraj iz Slovenije podala na naslednje prizorišče svetovnega pokala v nemški Ruhpolding.

Ne spreglejte