Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 12. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2016, 12.00

6 let, 7 mesecev

Severin Freund je vse skupaj resetiral

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Foto: Sportida

Junak uvoda v sezono smučarskih skokov je bil z zmago in drugim mestom nemški tekmovalec Severin Freund. Zaradi nemškega ekipnega uspeha lahko ta konec tedna v Klingenthalu pričakujemo ogromno nemški ljubiteljev skokov. "Uspeh v Kuusamu mi je dal dodaten zagon," pravi Freund.

Čeprav je Severin Freund vrhunski skakalec, ki je že osvajal lovorike, pa sta bila njegova zmaga in drugo mesto na uvodu sezone v Kuusamo manjše presenečenje. Nemec vendarle praktično vse poletje ni skakal, ker je imel aprila operacijo kolka.

Tudi sam ni pričakoval, da se bo na Finskem zgodba tako razpletla. Zdaj bo z rumeno majico pripotoval v Klingenthal, kjer bo v soboto ekipna preizkušnja, dan pozneje pa še posamična.

Freundu uspeh v Kuusamu dal dodaten zagon

"Počutim se dobro. Zdrav sem in delam, da bi izboljšal formo. Uspeh v Kuusamu mi daje dodaten zagon." | Foto: Sportida "Počutim se dobro. Zdrav sem in delam, da bi izboljšal formo. Uspeh v Kuusamu mi daje dodaten zagon." Foto: Sportida "Nastop pred domačimi navijači je vedno nekaj posebnega. Zelo se veselim tega konca tedna. V preteklih letih sem imel v Klingenthalu tako dobre kakor tudi slabe trenutke," je dejal Freund.

Lani je v Vogtland-Areni osvojil tretjo mesto, pred njega pa sta se uvrstila Peter Prevc in zmagovalec Daniel-Andre Tande.

Čeprav je bil Freund pretekli konec tedna v Kuusamu izvrsten, pa pred prihodom v Klingenthal umirja žogico: "Počutim se dobro. Zdrav sem in delam, da bi izboljšal formo. Uspeh v Kuusamu mi daje dodaten zagon, a je treba vse skupaj resetirati. Skakalnici v Klingenthalu in Kuusamu sta povsem različni. Tudi na domačih tleh bi rad pokazal dobre skoke, a je konkurenca močna. To velja tako za posamično kakor tudi za ekipno tekmo."

"Zmage nismo pričakovali"

"Zmage nismo pričakovali. Ker ima Freund 180 točk že v žepu, se lahko povsem mirno pripravlja na nadaljevanje sezone," je dejal trener Werner Schuster. | Foto: Sportida "Zmage nismo pričakovali. Ker ima Freund 180 točk že v žepu, se lahko povsem mirno pripravlja na nadaljevanje sezone," je dejal trener Werner Schuster. Foto: Sportida Nemci so se v Kuusamu izkazali kot zelo močna reprezentanca. Ob Freundu so imeli na prvi tekmi med deseterico še Karla Geigerja (6.) in Markusa Eisenbichlerja (7.), med petnajsterico pa se je uvrstil še Richard Freitag. V nemškem taboru čakajo tudi na preporod Andreasa Wellingerja

"Po uspešnem štartu v sezono se veselimo tekem pred svojimi navijači. Izkušnje pravijo, da se pravo razmerje moči pokaže do novoletne turneje. Zadovoljni smo s prikazanim, nepričakovano pa je bil zelo močan Freund. Po operaciji kolka je imel daljše rehabilitacijsko obdobje in moral izpustiti veliko treningov. Zmage nismo pričakovali. Ker ima 180 točk že v žepu, se lahko povsem mirno pripravlja na nadaljevanje sezone," je povedal avstrijski trener na čelu nemške reprezentance Werner Schuster.

Ne spreglejte