Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
28. 12. 2014,
13.40

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Anže Lanišek Anže Lanišek Robert Kranjec Matjaž Pungertar Nejc Dežman

Nedelja, 28. 12. 2014, 13.40

2 leti, 2 meseca

Robert Kranjec je vodil, tekmo pa na koncu prestavili na ponedeljek

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Uvodno dejanje novoletne turneje je bilo v znamenju narave. Veter je imel na skakalnici v Oberstdorfu svoj ples. Po dolgem čakanju, ko je vodil Robert Kranjec, so tekmo prestavili na ponedeljek.

Že pred odhodom na novoletno turnejo je slovenski skakalec Jernej Damjan poudarjal, da ga nekoliko skrbi nedelja. A ne zaradi forme, saj je odlično pripravljen, temveč zaradi vetra. Imel je prav. Narava je bila premočna, da bi skakalci v nedeljo izpeljali prvo tekmo 63. novoletne turneje.

Vse skupaj bi se moralo začeti ob 16.30, končalo pa se je po dobrih dveh urah in pol, ko je skočilo vsega enajst od petdesetih skakalcev. Med njimi sta bila tudi dva Slovenca, ki sta imela v izteku drugačen razlog za zadovoljstvo. Robert Kranjec je skakal v prvem paru, zato je bil najbolj na tapeti, saj je moral biti ves čas pripravljen za nastop. Kar štirikrat je moral na rampo. Ko je dobil znak trenerja Gorana Janusa, je odlično opravil svoje delo. Izkušnje so mu pomagale, da ga mukotrpno čakanje ni iztirilo. Skočil je 138 metrov in bil po enajstih skakalcih na vodilnem položaju, medtem ko je bil Nejc Dežman z vsega 107,5 metra osmi.

Tekmo prestavili na ponedeljek ob 17.30

"Na svoj nastop sem dolgo čakal. Enkrat sem šel do serviserja pri Fischerju, prostor, v katerem bi se lahko preoblekel, pa je bil predaleč. V tem času sem spil le eno kavo. Prostora za sedeti zgoraj ni veliko, bil pa sem nenehno aktiven, vendar je koncentracija padala, ker sem toliko čakal. Na koncu sploh nisem vedel, ali se toliko čaka zaradi vetra ali snega," je po nastopu za nacionalno televizijo dejal Kranjec, ki je pri skoku odlično izkoristil vzgornik in letalske sposobnosti.

Po dolgem čakanju se je žirija tekmovanja odločila, da ne bo nadaljevala prestavljanja tekme, vse skakalce poslala z naprave in po posvetu s televizijskimi hišami sklenila, da prvo preizkušnjo prestižne turneje prestavi na ponedeljek ob 17.30.

Miran Tepeš: Vmes so bila dobra obdobja, so pa bila tudi zelo slaba

Današnji dan je bil velika loterija, saj bi se lahko nekateri favoriti pošteno opekli, kajti veter je pihal v sunkih in različnih smereh. Na koncu sta se Miran Tepeš, ki ima nadzor nad vetrom, in druščina pravilno odločila, da vse skupaj ponovno poskusita v ponedeljek. "Precej je bilo na meji oziroma čez mejo. Vmes so bila dobra obdobja, ko se je dalo skakati. So bila pa tudi takšna, da tekme ne bi bilo mogoče normalno izpeljati," je za Sportal povedal Tepeš. Za slovenski tabor bi bilo zelo dobrodošlo, da bi v ponedeljek v Oberstdorfu izpeljali prvo tekmo turneje, saj so naši skakalci na tej nemški napravi zelo dobro razpoloženi. V pripravljenem obdobju so se namreč večkrat spustili po njej. Povrhu vsega je bil Peter Prevc najboljši v kvalifikacijah, Matjaž Pungertar in Jernej Damjan pa odlična šesta in deveti.

Ne spreglejte