Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 3. 2019,
9.52

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

3

Natisni članek

Robert Kranjec

Četrtek, 14. 3. 2019, 9.52

5 let, 1 mesec

Robert Kranjec in njegova težka pot

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

3

Robert Kranjec | Robert Kranjec ima za seboj novo težko sezono. Priložnost v svetovnem pokalu bo dobil povsem za konec v Planici. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Robert Kranjec ima za seboj novo težko sezono. Priložnost v svetovnem pokalu bo dobil povsem za konec v Planici.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pri izkušenem slovenskem skakalcu Robertu Kranjcu nova sezona ni minila brez težav. Slast tekmovanja v svetovnem pokalu bo izkusil šele povsem na koncu zime v Planici na Letalnici bratov Gorišek, kjer ga bo slovenska publika zagotovo bučno pozdravila. Ni pa še jasno, ali je to njegova zadnja sezona.

Ko je Robert Kranjec sredi decembra v Ruki na tekmi celinskega pokala skočil do tretjega mesta, je bilo videti, da se stvari pri 37-letnem skakalcu obračajo v pravo smer. A ga je okoli novega leta uščipnilo v hrbtu in vse skupaj se mu je nepričakovano ustavilo.

"Ni mi lepo. Dobro je le, da sem več v stiku z družino."

Več časa je preživel z družino. | Foto: Peter Irman Več časa je preživel z družino. Foto: Peter Irman "Stisnilo me je in ni popustilo. Ne vem, težko bi rekel. Dobro sem bil pripravljen. Morda sem bil malce dehidriran. Naredili smo trening, imeli vaje za moč, po tistem treningu pa me je v hrbtu uščipnilo," je o težavah, ki so se razvlekle na mesec in pol, dejal Kranjec, za katerim je vnovič težka sezona. "Ni mi lepo. Dobro je le, da sem več v stiku z družino," pravi.

Bolečina v hrbtu je bila v tistem času nenehno prisotna. Stiskal je zobe, da bi bil na skakalnici, vendar je prvih 14 dni moral pavzirati, nato pa si je na zaletni smučini spet počasi začel utirati pot.

Če je v prejšnji zimi še skakal na nekaterih tekmah svetovnega pokala, v tej tega veselja ni občutil. Priložnost bo dobil za konec sezone v domači Planici, kjer bo imela Slovenija možnost nacionalnega paketa. In Robi bo eden izmed skakalcev, ki si bodo prihodnji četrtek poskušali zagotoviti mesto na petkovi posamični tekmi.

Timi Zajc
Sportal Timi Zajc odlično, Domen Prevc si je privoščil velik spodrsljaj

Prepustil se bo

Lani je v Planici od vseh slovenskih skakalcev na petkovi posamični tekmi najbolj razprl krila. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Lani je v Planici od vseh slovenskih skakalcev na petkovi posamični tekmi najbolj razprl krila. Foto: Žiga Zupan/Sportida Lani je imel prav tako obilico težav, bil večji del sezone na stranskem tiru, nato pa je bil z desetim mestom celo najboljši Slovenec na petkovi posamični preizkušnji na Letalnici bratov Gorišek, prav tako pa odigral ključno vlogo, da je Sloveniji kot ekipi dan pozneje pripadlo tretje mesto.

Pričakovanj za letošnjo Planico nima, pa čeprav je že dvakrat tu zmagal. Enkrat tudi na prenovljeni napravi, kar se je zgodilo leta 2016: "Prepustil se bom, ker v tej sezoni na poletih sploh še nisem nastopal. Upam, da mi bo steklo. Skoki so na solidni ravni. Dva dni treninga še imam, da se pripravim. Upam, da mi uspe."

Ko bo prišel čas za to, bo spregovoril

Z desetim mestom je bil v Planici naš najboljši, dan pozneje pa se je s kolegi veselil tretjega mesta na ekipni preizkušnji. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Z desetim mestom je bil v Planici naš najboljši, dan pozneje pa se je s kolegi veselil tretjega mesta na ekipni preizkušnji. Foto: Žiga Zupan/Sportida Za skakalca njegova kova, ki je v karieri že veliko naredil, je psihološko težko nastopati na tekmah nižjega ranga in tudi tam brez večjega uspeha. Lani se je že spogledoval s koncem kariere, potem ko je bil razočaran nad vsem, kar se mu je dogajalo po operaciji kolena. "Ko se ti enkrat vse zameri, tega ne moreš preseči," je takrat dejal za Sportal.

In kako zdaj gleda v prihodnost svoje skakalne kariere? "Ne bi zdaj. Bomo, ko bo prišel čas za to," je dejal Kranjec.

Robert Kranjec
Sportal Zaradi nastalih dogodkov se je spogledoval s koncem kariere

Verjetno bi bil najbolj idealen trenutek za konec kariere domače svetovno prvenstvo, ki ga bo Planica gostila prihodnje leto, vendar bo njegova zadnja. Že zdaj pa je jasno, da lahko prihodnji teden v dolini pod Poncami pričakuje ogromen aplavz slovenskih ljubiteljev poletov, ki se jim je v lepi luči zapisal v srca.

Ne spreglejte