Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2019,
18.38

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

skoki Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Jernej Damjan Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Timi Zajc Timi Zajc

Sreda, 13. 3. 2019, 18.38

5 let, 1 mesec

Kvalifikacije, Trondheim (moški)

Timi Zajc odlično, Domen Prevc si je privoščil velik spodrsljaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20
Timi Zajc | Timi Zajc je najboljši skok prikazal v kvalifikacijah. | Foto Sportida

Timi Zajc je najboljši skok prikazal v kvalifikacijah.

Foto: Sportida

Slovenski skakalec Timi Zajc se je zbral v kvalifikacijah za tretjo tekmo norveške turneje RAW AIR v Trondheimu. Pohvalil se je s četrtim dosežkom, najboljši je bil Stefan Kraft. Osmoljenec pa je postal Domen Prevc. Zelo je bil razpoložen na treningu na skakalnici v Trondheimu. S 138 metri je imel celo najdaljšo daljavo dneva, a se mu je kvalifikacijski skok povsem ponesrečil. Ob Zajcu bodo na tekmi skakali še trije slovenski orli.

Timi Zajc na treningu še ni bil najbolj razpoložen, zato pa je pravi skok prikazal takrat, ko je bilo najbolj potrebno. V kvalifikacijah je skočil 126,5 metra, kar je zadoščalo za četrto mesto. Veliki zmagovalec kvalifikacij je postal Stefan Kraft, ki je zmagal v Lillehammerju, z odličnim skokom pa prevzel tudi skupno vodstvo na norveški turneji RAW AIR. Robert Johansson zdaj na drugem mestu zaostaja za 5,3 točke.

"V kvalifikacijah ne gre tako zares, zato vedno skočim dobro, na tekmi pa ni takšnega učinka oziroma naredim preveč napak. Skakalnico v Trondheimu poznam že iz celinskega pokala, všeč mi je. Jutri je moj cilj deseterica," je po šestem dnevu turneje povedal Zajc.

Nika Križnar
Sportal Vse slovenske skakalke na tekmo v Trondheimu

Zajcu bodo od slovenskih skakalcev na tekmi delali družbo še trije Slovenci. Jernej Damjan je na drugem delu norveške turneje zamenjal Žigo Jelarja in kot prvi opravil svoj nastop. S 121 metri je ob svojem nastopu prevzel vodstvo, na koncu pa zadostovalo za 16. rezultat.

"Vesel sem, da sva se z glavnim trenerjem odločila, da izpustim začetek turneje, ker se zdaj počutim močnega. V tem času sem naredil nekaj treningov, dobil sem tiste prave občutke in zdaj spet uživam na skakalnici. Noben skok danes ni bil slab, pri vsakem pa bi se lahko še kaj dodalo. A odločil sem se, da grem počasi, da ne bom nič več prehiteval. Bistvo je, da znova uživam. Jutri želim nadaljevati te skoke, brez pretiravanja, umirjeno, tako kot znam na treningu," je z Norveške sporočil najstarejši v slovenski reprezentanci.

Domnu spodrsnilo ob nepravem času

Domen Prevc je bil v kvalifikacijskem skoku občutno prezgoden in se ni uvrstil na četrtkovo tekmo. | Foto: Sportida Domen Prevc je bil v kvalifikacijskem skoku občutno prezgoden in se ni uvrstil na četrtkovo tekmo. Foto: Sportida Peter Prevc je skočil 120 metrov (30. mesto), kar ni bilo dovolj za uvrstitev pri vrhu, a se je zanesljivo uvrstil na četrtkovo tekmo (17.00), na kateri bo skakal še Anže Lanišek (32.).

Osmoljenec kvalifikacij je bil Domen Prevc. Na treningu je bil od slovenskih skakalcev najbolj razpoložen. Pri prvem je imel s 138 metri celo najdaljšo daljavo, kar je bil tudi najdaljši skok dneva. S tem dosežkom je imel drugi dosežek. Pri drugem skoku je bil enajsti, zato pa se mu je povsem ponesrečil kvalifikacijski poskus. S 111,5 metra so se mu tako kot Anžetu Semeniču zaprla vrata za tretjo preizkušnjo novoletne turneje.

"V kvalifikacijah je Timi opravil odličen skok, bil je odličen četrti. Peter bo moral v svojem skoku popraviti štart v počepu in mislimo, da bo jutri uspešen. Jernej je tudi naredil zelo soliden skok. Domen je po odličnem treningu imel ponesrečen skok. Enostavno je bil zelo prezgoden, tako da ni bilo odskoka, ampak samo do reševanja situacije. Lanišek ima precej rezerve, a se je uvrstil na tekmo, Semenič pa je nastopil slabo," je nastope slovenskih skakalcev pokomentiral prvi mož stroke Gorazd Bertoncelj.

Planica
Sportal V Planici za izdatnejšo nagrado, znano je tudi, kdo se bo prvi spustil po letalnici
 
Nika Križnar
Sportal Nika Križnar šesta v Lillehammerju: Drugi skok me je stal višje uvrstitve
Domen Prevc
Sportal Domen Prevc sedmi, Peter do točk, zmaga Avstrijcu
Ne spreglejte