Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 3. 2008,
14.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 3. 2008, 14.33

8 let

Prva zmaga za Hitzerjevo, Slovenki do točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemka Katrin Hitzer se je na zasledovalni biatlonski tekmi za svetovni pokal v ruskem Hanti Mansisku veselila prve zmage v karieri.

Dolgo je kazalo, da bo šestkratna svetovna prvakinja Nemka Magdalena Neuner ponovila četrtkov šprinterski uspeh, saj je imela po obeh streljanjih leže že velikansko prednost pred zasledovalkami in vodila tudi po prvem streljanju stoje, ko je kar trikrat zavila v kazenski krog. Na zadnjem streljanju pa 21-letni Nemki ni šlo od rok prav nič, nabrala je še dodatne štiri kazenske kroge in se na koncu uvrstila na peto mesto.

Neuspeh Neunerjeve so izkoristile zasledovalke. Najhitreje je s streljanjem in enim kazenskim krogom na koncu opravila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Francozinja Sandrine Bailly, le nekaj desetink za njo pa je zaostala Hitzerjeva. Slednja je napadla sredi zadnjega kroga, prevzela vodstvo in ga do konca ni več izpustila iz rok. V boju za tretje mesto je Henklova, ki je edina resna tekmica Baillyjeve za skupno zmago, saj za njo zaostaja 23 točk, ugnala Rusinjo Albino Ahatovo.

Med Slovenkami je tokrat bistveno boljše nastopila Gregorinova, ki je v prvo zadela vse tarče, v drugo zgrešila dve in močno nazadovala, v nadaljevanju pa je bila na strelišču spet 100-odstotna in 36. mesto iz sprinta je izboljšala v 19. v zasledovanju. "Niti sama ne vem točno, kaj se mi dogaja. V zadnjem času imam prebliske. Zelo nelogično je moje tekmovalno razpoloženje v zadnjem času. Na šprintu sem se počutila odlično, danes pa zelo slabo, rezultati pa so bili takšni kot so bili," je svoje občutke opisala Teja Gregorin. "Če se vrnem k današnji tekmi, je zgrešenima streloma botroval veter, ki je bil močnejši na zadnjih strelskih mestih in naredila sem premalo korekcije. Tek mi je stekel šele proti koncu tekme, streljanje pa je boljše kot v Koreji in to vidim že na suhem treningu. Za jutrišnjo tekmo je težko kaj reči, ker se mi stvari dnevno spreminjajo. Prvi krog bo prav gotovo peklenski, vendar sem borka in bom storila vse, kar je v moji moči," pa je še napovedala Gregorinova.

Slabše je šlo Ravnikarjevi, ki je bila po polovici proge še v boju za deseterico, po sprintu je bila 13., v nadaljevanju pa je kazenskemu krogu iz prvega streljanja dodala še tri in nazadovala na 27. mesto.

V nedeljo bo v Hanti Mansisku na sporedu tekma skupinskim startom, tudi z Gregorinovo in Ravnikarjevo v ženski konkurenci.


Ženske, zasledovalno (10 km):

1. Kathrin Hitzer (Nem) 33:51,6/1 2. Sandrine Bailly (Fra) + 1,5/2 3. Andrea Henkel (Nem) 22,2/2 4. Albina Ahatova (Rus) 26,3/2 5. Magdalena Neuner (Nem) 1:25,0/7 6. Michela Ponza (Ita) 1:39,7/2 7. Darja Domračeva (Blr) 1:43,6/3 8. Kati Wilhelm (Nem) 1:53,5/3 9. Martina Glagow (Nem) 2:04,0/0 10. Valj Semerenko (Ukr) 2:12,2/2 ... 19. Teja Gregorin (Slo) 2:58,3/2 27. Dijana Ravnikar (Slo) 3:23,7/4

Ne spreglejte