Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 12. 2015,
13.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pokljuka

Četrtek, 17. 12. 2015, 13.45

8 let, 1 mesec

Prva pokljuška zmaga za Schemppa, Bauer najboljši Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zmagovalec šprinterske tekme svetovnega biatlonskega pokala na Pokljuki je Nemec Simon Schempp. Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer na 18. mestu.

Prvi slovenski favorit Jakov Fak je tokrat kljub le enemu zgrešenemu strelu zasedel šele 36. mesto, za zmagovalcem Schemppom je pridelal minuto in pol zaostanka. Bauer je bil na strelišču prav tako enkrat nenatančen, zato pa v smučini nekoliko hitrejši od reprezentančnega kolega. Bauer je za zmagovalcem zaostal minuto in pet sekund.

Najboljši dosežek kratke biatlonske kariere pa je uspel Mihi Dovžanu, ki je z brezhibnim strelskim nastopom končal na 48. mestu. Prvih točk v svetovnem pokalu se sicer ni veseli, se je pa zato prvič v karieri uvrstil na zasledovalno tekmo. Rok Tršan in Lenart Oblak sta bila slabša, Tršan 70. in Oblak 90.

Prve pokljuške zmage se je veselil 28-letni nemški carinik Simon Schempp, ki je bil danes strelsko brezhiben, v cilju pa dobrih 15 sekund hitrejši od neuničljivega norveškega veterana Oleja Einarja Björndalna, ki prav tako ni zgrešil nobenega strela. Tudi Rus Jevgenij Garaničev na tretjem mestu je pobelil vseh deset tarč.

Razmere na progi so bile odlične

"Dobro sem se počutil na smučeh, v drugem krogu pa sem imel srečo, da mi je uspelo zmanjšati zaostanek za ruskim tekmecem. Razmere na progi so bile danes odlične, prvič v tej sezoni se je zgodilo, da ni bilo vetra, na spustih ni bilo nobenega ledu, vse skupaj precej boljše kot v Hochfilznu," je pokljuško progo pohvalil Schempp.

"Zelo zadovoljen sem z drugim mesto, Simon je bil zelo močan in to je po dolgem času ena mojih boljših predstav. Vedno je pomembno, da na strelišču zadeneš vse tarče, tokrat še posebej, ker je bila tekma tako zelo napeta in izenačena," pa je povedal Björndalen.

Garaničev pa je dejal: "Zelo sem zadovoljen s formo, ki jo vzdržujem od prve tekme naprej, tudi tukaj sem pokazal, da sem dobro pripravljen. Imam pa še nekaj rezerve in upam, da bom v nadaljevanju sezone še dvignil raven svojih nastopov."

Prva tekma letošnjega svetovnega pokala na Pokljuki je minila v imenitnem vzdušju in krasnem vremenu. Celo na včasih vetrovno precej zahtevnem strelišču so zastavice danes mirovale, polne tribune štadiona na Rudnem polju pa so napovedale imeniten pokljuški konec tedna.

Jutri se bodo v šprintu na 7,5 kilometra pomerila dekleta, med njimi tudi štiri Slovenke, Teja Gregorin, Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje.

Ne spreglejte