Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
5. 1. 2018,
11.30

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Zlata lisica Andreja Slokar

Petek, 5. 1. 2018, 11.30

6 let, 5 mesecev

Andreja Slokar

Primorska debitantka na Zlati lisici

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Potem ko je Desiree Ajlec krst v svetovnem pokalu doživela v Söldnu, Neja Dvornik pa v Lienzu, bo kot tretja slovenska debitantka v sezoni 2017/18 elito na kranjskogorski Zlati lisici spoznala še 20-letna Andreja Slokar iz Ajdovščine.

Od devetih slovenskih smučark, ki bodo ob koncu tedna nastopile na Zlati lisici, sta se dve že zavihteli na stopničke za zmagovalke (Ana Drev in Maruša Ferk), dodatna trojica ima na svojem računu kar nekaj točk svetovnega pokala (Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik), dve imata vknjižen zgolj en nastop v svetovnem pokalu (Desiree Ajlec in Neja Dvornik), nekaj več Klara LivkAndreja Slokar pa se bo predstavila kot edina slovenska debitantka. Nastopila bo tako v veleslalomu kot tudi slalomu.

In kdo je novinka v svetovnem pokalu? Gre za 20-letno članico SK Dol iz Ajdovščine, ki je letos uvrščena v ekipo evropskega pokala. V tej zimi je že osvojila prve slalomske točke evropskega pokala, kranjskogorska nastopa pa dojema kot svojevrstno nagrado in priložnost za nabiranje izkušenj. "Kaj pričakovati? Ne vem. To je zame nov svet. Seveda bi bila vesela točk, a dvomim, da je to realno. Iskreno, ne vem, kam spadam, se pa veselim tega izziva," pravi.

Po dvajsetih nastopih v evropskem pokalu jo zdaj čaka še krst v svetovnem pokalu. | Foto: MaPa Po dvajsetih nastopih v evropskem pokalu jo zdaj čaka še krst v svetovnem pokalu. Foto: MaPa Primorski veter

Po Novogoričanki Ani Bucik je Slokarjeva še druga reprezentantka s primorskim naglasom. "Ajdovščina res ni ravno smučarsko mesto, a od nekdaj sem imela rada ta šport. Za vse skupaj pa je 'kriva' mama, ki me ni mogla več obvladovati. Vpisala me je v smučarski klub. Začela sem zmagovati na cicibanskih tekmah in povsem zajadrala v ta šport," o svojih začetkih pripoveduje Andreja, ki je pred leti smučala tudi pod taktirko nekdanjega reprezentanta Bernarda Vajdiča.

Kljub osredotočanju na Zlato lisico priznava, da je njena raven tekmovanja trenutno še vedno evropski pokal. Navsezadnje je na FIS-lestvici 156. v veleslalomu in 188. v slalomu. "Šele letos sem postala članica ekipe evropskega pokala. Selitev s tekem FIS na višjo raven je bila zame velika sprememba, pot do konkurenčnosti v svetovnem pokalu pa je še zelo dolga," dodaja Slokarjeva.

Slovenke na Zlati lisici

Veleslalom (9.30/12.15): Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar in Desiree Ajlec.
Slalom (9.30/12.15): Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat, Klara Livk, Andreja Slokar in Neja Dvornik.
Ne spreglejte