Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Športna loterija

Natisni članek

smučanje nagradna igra advertorial Športna loterija

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 7.00

2 meseca, 3 tedne

Preverite svoje znanje o belem cirkusu

Vsebino omogoča Športna loterija
Žan Kranjec adelboden | Zmaga Žana Kranjca v Adelbodnu | Foto Getty Images

Zmaga Žana Kranjca v Adelbodnu

Foto: Getty Images

Ko se naši športniki uvrstijo visoko, med nami zavlada splošna evforija. Takrat vsi začutimo tisto posebno povezanost s športniki, ne le najzvestejši navijači. Ljubitelji belega cirkusa se letos lahko veselijo kar 46 moških in 42 ženskih tekem svetovnega pokala alpskega smučanja.

Smučanje: zimski šport številka 1 pri nas

Odkar so pred več kot 300 leti prvi bloški smučarji uporabili smuči za premikanje po snežni podlagi, je smučanje zapisano v slovenski DNK. Pri nas ima smučanje posebno veljavo, celo status nacionalnega športa. Smučarski uspehi so nas vedno navdihovali in tako smo se radi identificirali z uspehi smučark in smučarjev. Zdaj smo sredi smučarske sezone in čas je, da preizkusite svoje znanje o naših junakih belih strmin.

Srečni nagrajenci nagradne igre so:

Metka Pezdirec
Slavka Kuhelj
Štefan Fidler

 

Letošnja smučarska sezona je malce posebna, ker ne vključuje olimpijskih iger ali svetovnega prvenstva, ampak samo tekme svetovnega pokala. Ženske se bodo pomerile v 9 tekmah v smuku, 7 v superveleslalomu, 4 v kombinaciji, po 9 v slalomu in veleslalomu, imele bodo tri paralelne preizkušnje in eno ekipno tekmo. V moškem koledarju pa so naslednje preizkušnje: 10 tekem v smuku, 8 v superveleslalomu, 3 v kombinaciji, 9 v veleslalomu, 12 v slalomu, 3 v paralelnih preizkušnjah in ena ekipna tekma.

Slovenska smučarska karavana

Slovenski smučarji so se pred sezono 2019/20 javnosti predstavili v Kopru. Med njimi je tudi parasmučar Jernej Slivnik, ki bo nastopil tudi svetovnem pokalu v alpskem smučanju športnikov invalidov v Kranjski Gori. Foto: STA | Foto: Slovenski smučarji so se pred sezono 2019/20 javnosti predstavili v Kopru. Med njimi je tudi parasmučar Jernej Slivnik, ki bo nastopil tudi svetovnem pokalu v alpskem smučanju športnikov invalidov v Kranjski Gori. Foto: STA

Letos navijamo za enega najboljših veleslalomistov na svetu in v tej sezoni najboljšega slovenskega alpskega smučarja ter velikega zmagovalca veleslaloma za svetovni pokal v Adelbodnu Žana Kranjca, za slalomista in svetovnega podprvaka v alpski kombinaciji Štefana Hadalina. V ekipi moške alpske smučarske reprezentance so še smukača Boštjan Kline in Miha Hrobat, slalomist Martin Čater in veleslalomist Klemen Kosi.

V ženski ekipi so specialistka za tehnične discipline Meta Hrovat, slalomistka in veleslalomistka Neja Dvornik, veleslalomska specialistka Tina Robnik, veleslalomistka Ana Drev ter slalomistki Ana Bucik in Maruša Ferk.

Navijamo tudi za dvakratno svetovno prvakinjo, zmagovalko devetih tekem svetovnega pokala in lastnico dveh malih kristalnih globusov – Ilko Štuhec, ki se je po dolgotrajni rehabilitaciji vrnila na bele strmine. Ilka Štuhec zadnja leta trenira po svojem programu in s svojo ekipo, vseeno pa je kot taka del slovenske ekipe.

Foto: Getty Images | Foto: Foto: Getty Images

Pretekla sezona je postregla z naslovom svetovne prvakinje v smuku Ilke Štuhec in svetovnega podprvaka Štefana Hadalina v kombinaciji v Areju, zelo odmeven je bil tudi uspeh Žana Kranjca, ki je zmagal v Saalbachu, bil tretji v Soeldnu in skupno četrti v svetovnem pokalu v veleslalomu.

Brez trdih treningov in podpore številnih strokovnjakov v smučanju ne gre, zato je tako pomembna podpora mladim smučarjem.

Z nakupom srečke ste lahko tudi dobrodelni – izkupiček od prodanih srečk Zmagujmo skupaj je namenjen razvoju mladih smučarjev.

Kupite srečko in furajte srečo

Športna loterija smučarska srečka | Foto: Dobrodelno srečko lahko po simbolični ceni dveh evrov kupite na katerikoli izmed Petrolovih prodajaln ali na spletni strani Športne loterije in se potegujete za dve vrsti dobitkov.

Dobitek je lahko denarni in sega vse od dveh evrov pa tja do glavnega dobitka, ki bo enemu srečnežu prinesel kar 10.000 evrov. Lahko pa gre vaša srečka v žreb za različne blagovne dobitke.

Akcija bo končana 1. marca 2020, žrebanje blagovnih dobitkov pa bo izvedeno 2. marca 2020.

 

 

Ne spreglejte