Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 12. 2015,
8.32

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Garmisch-Partenkirchen Severin Freund novoletna turneja skoki

Četrtek, 31. 12. 2015, 8.32

8 let, 2 meseca

Prevc: Vse se lahko z več ali manj sreče dobro konča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Naš najboljši skakalec Peter Prevc je pripravljen na novo bitko na novoletni turneji. Z optimizmom se bo podal na skakalnico v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bodo danes kvalifikacije.

Uvodna preizkušnja novoletne turneje se z rezultatskega vidika ni razpletla po željah Petra Prevca, ki je bil med vsemi najbolj suveren, po odličnem prvem skoku pa je bila zmaga praktično že njegova. Veter se je nato odločil, da premeša karte. Naklonjen je bil Severinu Freundu in Michaelu Hayböcku, ki sta dobila vzgonski veter, Prevc pa je tako kot večina skakal z vetrom v hrbet.

Zaradi višje sile je tako izgubil boj za zmago, a se skakalci zavedajo, da se ukvarjajo s športom v naravi in da je vpliv zunanjih dejavnikov lahko velik. Pred prihodom v Garmisch-Partenkirchen, kjer bodo danes ob 14. uri kvalifikacije, v petek pa ob istem času druga preizkušnja turneje štirih skakalnic, za vodilnim Freundom zaostaja 7,3 točke, kar ni velika razlika.

"Ostati moram pozitiven in samozavesten, kot sem bil"

"Težak boj poteka že nekaj časa tudi v svetovnem pokalu. Ostati moram pozitiven in samozavesten, kot sem bil. Mislim, da se lahko vse z več ali manj sreče dobro konča," pravi Prevc.

Na skakalnici v Garmisch-Partenkirchnu se je najbolje počutil prav na zadnji izvedbi novoletne turneje, ko je stopil na tretje stopničko odra za zmagovalce. Pred tem je bil 18., 10., 19., 27. in 28.

"Težko rečem, ali mi skakalnica ustreza ali ne. Bom videl tam, ker sem se v preteklosti že zagovoril. Zarečenega kruha se največ poje. Moram počakati, da bom skočil in bo tekme konec. Takrat bom govoril, ali mi ustreza ali ne," je o prijateljskih vezeh z olimpijsko skakalnico povedal najstarejši od bratov Prevc.

Ne spreglejte