SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prevc v negotovosti: V obeh me nese daleč

2

termometer

S poleti, ki jih je Peter Prevc prikazal v četrtek v Harrachovu, je navdušil prav vse. Vesel je, da je trening v Planici obrodil sadove in skače vrhunsko.

Tri polete so imeli skakalci na voljo v četrtek in prav na vseh je bil najboljši Peter Prevc. Konkurenca mu ni dihala za ovratnik, saj jo je suvereno preskočil. Pri zadnjem poskusu je za vsega pol metra zaostal za rekordom letalnice v Harrachovu (214,5 metra), a je tako kot pri prejšnjem poskusu podrsal.

Ravno pri zadnjih dveh poletih, dolgih 212,5 metra in 214 metrov, je imel na sebi nova dresa, ki ju je pripeljal na svetovno prvenstvo v poletih. "Oba dresa, ki sem ju poskusil, sta povzročila le še večjo negotovost. V obeh me nese daleč," je o sladkih skrbeh dejal Prevc.

Čeprav v četrtek ni imel prave konkurence, ostaja na realnih tleh in v glavi nima rezultatskih pričakovanj: "Nima smisla, da bi z glavo tiščal kam drugam. Trening v Planici mi je koristil, saj sem naredil popravek in tega se moram držati."

Čeprav je dvakrat podrsal, nas to ne sme prav nič skrbeti, poudarja, saj je v tej sezoni ravno pri doskoku zelo suveren: "V bistvu se nisem najbolj potrudil, da bi stabilno pristal. Malce sem bolj amortiziral. Pri drugem skoku je bilo spodaj že pomrznjeno in je bilo težje."

Odlični poleti so ga čez noč izstrelili med glavne favorite za posamično tekmo na svetovnem prvenstvu v poletih, čeprav je v tej sezoni že dokazal, da je v teh najboljši. Na Kulmu si je namreč s prvim in drugim mestom prislužil mali kristalni globus. "Jaz nisem favorit," se je pošalil Prevc, ki je pred odhodom na Češko kot osrednji imeni omenil Severina Freunda in kajpak Kamila Stocha. Da se s zadnjim odlično razume, smo lahko videli v novinarski coni, ko je Poljak z nogo spodbodel našega skakalca in se ob tem nasmehnil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin