Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
24. 1. 2016,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Stefan Kraft Michael Hayböck Zakopane

Nedelja, 24. 1. 2016, 19.33

8 let

Prevc po novem odličnem dosežku: Vse se mi je zelo dobro izšlo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
S tretjim mestom v Zakopanah je Peter Prevc dvanajstič v tej sezoni stopil na zmagovalni oder v svetovnem pokalu. "Po dolgem času sem na tretjem mestu. Takšni dnevi morajo priti," pravi Peter.

"Danes se mi je vse skupaj zelo dobro izšlo. V poskusni seriji sem skušal v glavi nekaj spremeniti. Prvi skok mi je potem dobro uspel in še pogoje sem imel dobre. V drugi seriji sem malce pretiraval. Ne da bi hotel preveč, ampak skozi radius mi ni uspelo obdržati pravega počepa in sem naredil napako ter moral rešiti, kar se je dalo," je o dogajanju na tekmi povedal Peter Prevc.

V Zakopanah je torej osvojil odlično tretje mesto, pred njega pa sta se zavihtela prijatelja Stefan Kraft in Michael Hayböck. Peter je po prvi seriji vodil, potem ko je v dobrih pogojih skočil kar 140 metrov in od sodnikov prejel celo dve dvajsetici. V drugi je nato malce zamudil pri odskoku in to se je hitro poznalo. Dobro razpoloženi Kraft je znal to izkoristiti in izničil zaostanek 2,7 točke po prvi seriji.

Na koncu je Hayböcka prehitel za 7,4, Peter pa je zaostal za 10,6 točke. "Po dolgem času sem na tretjem mestu. Nič ni narobe. Takšni dnevi morajo priti. Morda imaš celo več od njih, več miru. Kraft in Hayböck sta zelo dobro odskakala. Kraft je že na ekipni tekmi pokazal in mu je treba le čestitati," pravi najboljši skakalec zime, ki je po petih zaporednih zmagah, če štejemo še naslov svetovnega prvaka v poletih, prepustil možnost za veselje tudi drugim.

"Za nas je pomembno, da se razlika povečuje"

"Po Kulmu sem imel pet dni časa, da je glava avtomatsko preklopila. Mi pa je bilo v petek malce čudno, ko sem šel na prve skoke. Bilo je drugače. V glavi sem moral nekaj spremeniti. Vsak se mora čim prej privaditi na nove razmere, novo skakalnico, nov kraj," je o prehodu z letalnice na Kulmu, kjer se je z zlato medaljo zapisal med nesmrtne, na skakalnico dejal vodilni v svetovnem pokalu.

Njegov naskok se je z osvojenimi 60 točkami pred najbližjimi zasledovalci še povečal. Severin Freund zaostaja 305, Kenneth Gangnes pa že 359 točk. "Za nas je pomembno, da se razlika povečuje in preprosto se bo treba bojevati. Zadovoljen sem z dosežkom. Peter je prišel do nove vrhunske uvrstitve, Domen Prevc je bil deveti, do točk pa sta skočila še Anže Lanišek (24.) in Robert Kranjec (25.), ki pa sta imela vsak svoje težave. Anžeta je bolelo v hrbtu, Robi pa je imel v drugo zelo slabe pogoje," pa je ob odhodu iz Zakopan dejal Goran Janus.

Ne spreglejte