SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prevc in Tepeš sta junaško ponovila dosežek iz leta 1988

3

termometer

Prvič po letu 1988 smo v Planici videli dvojno slovensko zmago. Tokrat sta bila glavna junaka Peter Prevc in Jurij Tepeš, pred davnimi leti pa Primož Ulaga in Rajko Lotrič.

V dolini pod Poncami je v petek odmevala himna, da je bilo tako, ima zasluge Peter Prevc, ki je z dvema odličnima poletoma brez težav stopil pred konkurenco. Zlasti prvi polet je bil neverjeten, pa čeprav je pri drugem, ki je bil 15,5 metra krajši, prejel od sodnikov pet dvajsetic. Poneslo ga je kar 248,5 metra in s tem dosežkom je postavil nov rekord v Planici.

Drugi slovenski junak je bil Jurij Tepeš, ki je stal na drugi stopnički odra za zmagovalce. V Planici se je enkrat že zgodilo, da smo videli dvojno slovensko zmago. Leta 1988 sta bila povsem pri vrhu Primož Ulaga in Rajko Lotrič.

Sicer pa nam ni treba pobrskati predaleč v zgodovino, da bi našli dvojno oziroma celo trojno zmago slovenskih skakalcev.

Januarja lani so naši orli pripravili svojevrsten podvig. Goran Janus je na odru za zmagovalce enkrat spremljal zmagovalca Jerneja Damjana, Petra Prevca in Roberta Kranjca, na drugi pa zmagovalca Prevca in Damjana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin