Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 1. 2016,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund skoki Garmisch-Partenkirchen novoletna turneja

Petek, 1. 1. 2016, 9.05

8 let

Prevc dobil novo nagrado, Freund se v lov za njo ni podal, ker je cilj že izpolnil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi mož na skakalnici v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bo danes druga tekma novoletne turneje, je bil v četrtek naš Peter Prevc. A ima velike načrte tudi Severin Freund, ki je kvalifikacije izpustil.

Peter Prevc je bil s 139 metri najboljši v kvalifikacijah in najboljši skok dneva privarčeval prav za konec, zato lahko optimistično pričakuje današnji drugi boj na novoletni tekmi. Po prvi postojanki, na kateri mu je narava ponagajala, za vodilnim Severinom Freundom zaostaja 7,3 točke.

O kvalifikacijskem skoku je naš skakalni as dejal: "To je bil moj najboljši skok tukaj. Vedno potrebujem nekaj časa." Za nagrado je drugič zapored prejel nagrado v višini dva tisoč evrov, kolikor dobi zmagovalec kvalifikacij na novoletni turneji – najboljši je bil namreč že v Oberstdorfu.

Freund je dobil v Oberstdorfu energijo, ki mu daje mirnost

V ta boj pa se sploh ni podal Freund, ki je kvalifikacije izpustil in misli po trening skokih že usmeril proti tekmi. Pri prvem je bil drugi z 0,4 točke zaostanka za Prevcem, pri drugem skoku pa se je Nemec znašel na vrhu in imel 0,8 točke prednosti pred našim najboljšim skakalcem.

Ker je Nemec izpustil kvalifikacije, se bo danes v prvi seriji, ki se bo začela ob 14. uri, na izpadanje pomeril prav z največjim konkurentom, s katerim se bosta, sodeč po prikazanem, danes v Garmisch-Partenkirchnu udarila za novo zmago. Na tej turneji se v največji večini izpostavlja le njuni imeni, saj sta prva favorita za naziv kralj prestižne turneje štirih skakalnic.

"Ni bilo samoumevno, da bom v Garmischu tako dobro skakal na treningu. Vendar je bil to moj cilj. Uresničil sem ga, zato nisem skakal v kvalifikacijah. Energijo iz Oberstdorfa sem prinesel sem in daje mi mirnost, ki jo potrebujem," pa je po četrtkovih skokih dejal Freund.

Ne spreglejte