Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 11. 2008,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 29. 11. 2008, 10.41

8 let

Presenečenja na vrhu, Slovenci brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi moški smuk sezone je na olimpijski progi v kanadskem Lake Louisu dobil Italijan Peter Fill. Andrej Jerman je nekoliko razočaral, saj z 31. mestom ni osvojil točk za svetovni pokal.

Največje presenečenje je pripravil Švicar Carlo Janka (+0,08), ki je na drugo mesto prismučal s štartno številko 65 , tretji pa je bil Šved Hans Olsson (+0,16). Slovenci smo imeli na tekmi še tri predstavnike. Andrej Šporn je bil podobno kot Jerman prepočasen za prve smukaške točke, Alek Glebov ni prišel do cilja, Rok Perko pa je bil naknadno diskvalificiran, potem ko je dosegel 65. čas.

V Kanadi, kjer so jo smukačem zagodle tudi vremenske razmere, z močnim vetrom, Tržičan Andrej Jerman ni ponovil lanskega uspeha v kraljevi disciplini na kanadski strmini, ko je bil 12. Čeprav je na treningih pred letošnjim smukom kazalo, da se najboljši slovenski smučar lahko celo nadeja uvrstitve med deseterico najboljših smukačev, pa se je na koncu moral zadovoljiti z zanj zelo skromnim 31. mestom, za Fillom je v ciljno areno prišel z 1,64 sekunde zaostanka, točke pa je dejansko zgrešil komaj za štiri stotinke.

V slovenskem taboru s prikazanim nikakor ne morejo biti zadovoljni, vendar pa tudi nikakor ni čas za pesimizem, saj je zlasti Jerman na treningih pokazal, da v smuku to sezono še ni rekel zadnje besede. Kot je dejal vodja slovenske moške ekipe Urban Planinšek, je tudi tokrat, tako kot lani, današnjo tekmo lahko opisal le kot loterijo z vremenom in startnimi številkami. "Najboljši smukači niso imeli velikih možnosti za uspeh," je dejal Planinšek, vendar pa tako je v športu - enkrat imaš boljše razmere, naslednjič slabše.

Da so zgodbe o uspehu še možne, je v Kanadi pokazal norveški alpski smučar Aksel Lund Svindal, ki se je grdo poškodoval novembra lani na treningu smuka v Beaver Creeku, očitno pa se je v novi sezoni več kot uspešno pridružil snežni karavani. Kanadski smuk je končal na sedmem mestu z le 39 stotinkami zaostanka za zmagovalcem. Američan Bode Miller, čeprav je bil najhitrejši na prvih dveh treningih, je bil 16. (+ 0,68).

Ne spreglejte