Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
27. 11. 2008,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 27. 11. 2008, 14.46

8 let

Planinšek: Negotovost pred prvim smukom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred prvim "hitrim" koncem tedna opazovalci dogajanja v "belem cirkusu" z nestrpnostjo pričakujejo odprt obračun Bode Miller–Didier Cuche. V slovenskem taboru zelo negotovi.

Čeprav že v Söldnu in Leviju ni varčeval z močjo, pa je ameriški alpski smučar Bode Miller ob koncu tedna v Lake Louise trdno odločen pokazati vse karte. Sodeč po solidni ledeniški premieri in odlični slalomski predstavi v Skandinaviji, je v poletnih mesecih našel hitro smučino v obeh tehničnih disciplinah, vseeno pa tudi letos najzajetnejši skupek točk v boju za veliki kristalni globus pričakuje v hitrih disciplinah. Zobe je pokazal že na prvem treningu, očitno pa lahko najmočnejšega tekmeca pričakuje v zmagovalcu smukaškega seštevna minule sezone. Didier Cuche je marca do malega globusa prišel po odpovedani finalni tekmi, zato mu je Američan med vrsticami že napovedal "maščevanje" za novo sezono. Ob koncu tedna se tako na olimpijski progi v Lake Louise, ki je letos zaradi priprave z vodo in valov v zgornjem delu še nekoliko težja, obetata prva ameriško-švicarska obračuna, čeprav je jasno, da bodo svojo priložnost iskali tudi ostali mojstri hitrosti.

Jerman pripravljen, a …

Po nadvse uspešnih zadnjih dveh sezonah si od nove zime povsem upravičeno veliko obeta tudi Andrej Jerman, ki je bil na prvem treningu še nekoliko zadržan. Trener Urban Planinšek je prepričan, da je najboljši slovenski smukač tudi pred novim tekmovalnim obdobjem dobro pripravljen, precej večja uganka pa je, kam ga lahko ponese trenutna forma. "Jerman je dobro pripravljen. Upam, da bo to potrdila tudi tekma. Kot trener sicer lahko ocenim, da je bil v pripravljalnem obdobju uspešen, ne vem pa, kakšna bo slika, ko se bo na tekmi postavil med konkurente," pravi Planinšek, ki ob tem upa, da bo Jerman med rednimi dobitniki točk svetovnega pokala kmalu dobil slovensko družbo. "Če potegnem črto pod celotno pripravljalno obdobje, moram biti zadovoljen. Ocenjujem, da so fantje presmučali zadostno količino smukaških in pa superveleslalomskih kilometrov. Jasno, pravo sliko bodo podali šele rezultati. Pred prvo tekmo je možno čutiti precejšnjo negotovost, saj fantje ne vedo, kam sodijo. V minuli sezoni je bil Jerman kot najboljši Slovenec v Lake Louise četrti v superveleslalomu in dvanajsti v smuku. Če bi se scenarij ponovil, bi bili vsi presrečni. Ponavljam pa, da je v hitrih disciplinah vsaka uvrstitev med najboljših 15 velik uspeh. Po drugi strani pa si želim tudi uvrščanja med dobitnike točk še kakšnega drugega slovenskega tekmovalca. V zadnjih sezonah so mlajši dobili dovolj izkušenj, tako da lahko povsem odkrito napadajo trideseterico," pravi glavni trener moške vrste.

Gorza že brez opornice

Ekipi se je z nekajdnevno zamudo pridružil tudi Aleš Gorza, ki je podaljšal bivanje v Panorami, kjer je vadil veleslalom. Črnjan ne skriva zadovoljstva nad uspešno vrnitvijo na sneg. Stanje poškodovanega levega kolena, ki ga je stalo uvodnega veleslaloma v Söldnu, se je izboljšalo celo do te mere, da trenira brez opornice. Tudi nedeljske superveleslalomske tekme se bo udeležil brez opornice, čeprav je sprva načrtoval drugače. Vseeno pa bo njegovo izhodišče pred nedeljsko tekmo nekoliko slabše. Konkurenti bodo namreč s uradnimi tremi treningi in sobotno smukaško preizkušnjo kar trikrat presmučali progo, medtem ko pa se bo moral Gorza zanašati predvsem na občutek in podatke reprezentančnih sotekmovalcev.

Ne spreglejte