Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2018,
12.39

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Soči 2104 Pjongčang 2018 Peter Prevc Peter Prevc

Ponedeljek, 5. 2. 2018, 12.39

6 let, 2 meseca

Peter Prevc za BBC

"Zlata olimpijska medalja bi v Sloveniji sprožila evforijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Peter Prevc, ki je v Willingenu včeraj in v soboto pristal na 20. mestu, prejšnji konec tedna pa v Zakopanah poletel do 3. mesta, je že na poti proti prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Ponovitev scenarija izpred štirih let, ko je v Sočiju osvojil dve olimpijski medalji, bi povzročila veliko veselje v domovini, "zlata medalja pa zagotovo evforijo", je namignil v pogovoru za britanski BBC.

Peter Prevc se je z olimpijskih iger v Sočiju vrnil z dvema olimpijskima medaljama. Srebro in bron je osvojil pri rosnih 21 letih. | Foto: Getty Images Peter Prevc se je z olimpijskih iger v Sočiju vrnil z dvema olimpijskima medaljama. Srebro in bron je osvojil pri rosnih 21 letih. Foto: Getty Images

V krajšem videozapisu, ki so ga objavili na britanski televiziji BBC, se Peter Prevc predstavi kot prvi smučarski skakalec na svetu, ki je preletel magično mejo 250 metrov. Svetovni rekord, ki je žal zdržal samo en dan, je postavil 14. februarja 2015 v Vikersundu.

Predstavitev Petra Prevca na BBC si lahko ogledate s klikom na POVEZAVO.

Peter Prevc BBC | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Na vprašanje novinarja, kaj mu ta dosežek pomeni, je Prevc odgovoril, da je šlo za nekaj novega v zgodovini športa, za trenutek, ko so se sestavili prav vsi koščki skakalnega cikla, a ko je letel po zraku, se mu niti ni zdelo, da ga nese tako daleč.

Peter Prevc | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Na prigovarjanje očeta se je vpisal v klub

25-letni skakalec iz Dolenje vasi je spregovoril tudi o svojih smučarskih začetkih. Iskal je vedno večje izzive in se na prigovarjanje očeta, da je to, kar počne, nevarno, vpisal v smučarski klub. Kaj kmalu je presedlal med skakalce. Tja sta mu kmalu sledila tudi oba brata, Domen in Cene, pozneje pa še sestra Nika.

"Nekateri mislijo, da smo nori," je priznal. "Najprej povsem naravnost peljemo smuk, potem pa skočimo v neznano. Ko ti uspe dober skok, telo preplavi adrenalin," je opisal poseben čar, ki ga prinašajo smučarski skoki.

Na vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi mu v Pjongčangu uspelo osvojiti zlato olimpijsko medaljo, s katero bi dopolnil svoj olimpijski komplet, je Prevc odgovoril, da bi Slovenijo najbrž zajela velika evforija. "Verjetno bi ljudje doma in po lokalih pproslavljali, a življenje bi se že po tednu dni vrnilo v ustaljene tirnice," predvideva skakalec, ki se je s prejšnjih olimpijskih iger vrnil s srebrno medaljo s srednje naprave in bronom z velike skakalnice.

Prizor iz Sočija, ki se ga tudi v Pjongčangu ne bi branil nihče. | Foto: Getty Images Prizor iz Sočija, ki se ga tudi v Pjongčangu ne bi branil nihče. Foto: Getty Images

Na olimpijskih igrah v Pjongčangu bodo barve slovenske trobojnice branili Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič, Timi Zajc in Tilen Bartol. Tam jih čakajo dve posamični in ekipna tekma. Kvalifikacije za uvodni obračun bodo že v četrtek, 8. februarja.
Ne spreglejte