Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 12. 2017,
13.40

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

5

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Četrtek, 14. 12. 2017, 13.40

6 let, 4 mesece

Peter Prevc v iskanju šampionskega elementa

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

5

Peter Prevc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nova sezona smučarskih skokov se ni začela po željah slovenskega šampiona Petra Prevca. Stik z vrhom je za zdaj še oddaljen. Hkrati se zaveda, kaj mu manjka, da bi bil spet v družbi najboljših, a še ni našel recepta, kako priti do tja.

Na petih posamičnih tekmah je najboljša uvrstitev Petra Prevca 13. mesto v Nižnjem Tagilu, kjer je dan pozneje ostal brez finala. Skupno je 20. v svetovnem pokalu.

Vrti se v lanskem filmu, v katerem ni med osrednjimi liki. Tudi glavni trener Goran Janus se zaveda, da njegovim A-jevcem z izjemo Anžeta Semeniča ne gre tako, kot bi jim moralo. Jurij Tepeš se je hitro preselil v Planico na trening in bo ta konec tedna skakal celo na celinskem pokalu. Robert Kranjec prav tako ni našel priključka, ki si ga želi, tudi Anže Lanišek ne. "Počasi praskajo in praskajo. Pomembno je, da vsakič napraskajo več," pravi Janus.

"Skoki so si precej podobni. Mučim se. Prav veliko se, žal, ni spremenilo."

Robert Kranjec bo ta konec tedna spet skakal na tekmi svetovnega pokala. | Foto: Vid Ponikvar Robert Kranjec bo ta konec tedna spet skakal na tekmi svetovnega pokala. Foto: Vid Ponikvar Preboja si želi tudi najstarejši od bratov Prevc: "Po pravici povedano se od zadnjič, žal, prav veliko ni spremenilo. Skoki so si precej podobni. Mučim se, da bi vse skupaj dvignil na višjo raven, vendar očitno ne gre nič z danes na jutri. Moral bom vztrajati."

Fizično je dobro pripravljen. Tudi pri skoku z mize je videti, da mu vse skupaj funkcionira, ni pa več tistega Petra, ki je odlično preletel hrbtišče in zajadral proti dnu skakalnice. "Nekaj se mora zgoditi. Odnesti me mora. Po odskoku še ne pridem najbolje med smuči in v zraku ne dobivam hitrosti, da bi me neslo proti drugi rdeči črti. Preveč sem še pri prvi," je dejal in o iskanju šampionskega elementa dodal: "Nekako ga moram dobiti nazaj, da bo vse funkcioniralo."

"V Engelbergu sem že vse doživel"

Prelet čez hrbtišče bi rad zapeljal v smer iz sezone 2015/16. | Foto: Sportida Prelet čez hrbtišče bi rad zapeljal v smer iz sezone 2015/16. Foto: Sportida Na začetku sezone so ga od konkurentov najbolj pozitivno presenetili Nemci: "Že malce postrani gledam. Skačejo, kot je treba, in to jim prinaša sadove."

Naslednja postojanka svetovnega pokala bo Engelberg, kjer se je pred dvema letoma veselil dveh zmag. Na eni tekmi mu je družbo na odru delal mlajši brat Domen Prevc, ki bo prav v tem švicarskem središču začel letošnjo sezono, potem ko je zaradi slabše forme zamudil uvod.

"V Engelbergu je bilo že vse. Lani sem padel, bil po dolgih letih prvič zunaj finala, sem pa zato predlani dvakrat zmagal. Bomo videli, kako bo."

"Malce sem se že sprijaznil"

Upa, da se bo zgodil preskok. | Foto: Guliverimage/Getty Images Upa, da se bo zgodil preskok. Foto: Guliverimage/Getty Images Lani si je po novoletni turneji prvič v karieri med sezono vzel krajši premor, ker mu ni šlo vse po načrtih. Mislil je, da mu bosta odklop in dodaten trening pomagala, da se bo vrnil, a se ni.

Letos bo imel prav tako premor, vendar je po koledarju predviden. Po Engelbergu bodo imeli namreč skakalci do začetka novoletne turneje približno deset dni časa za dodatne treninge.

 "Lani sem mislil, da bo super in da bomo vse rešili. Ni se dobro izkazalo. Dobrodošlo je, da bomo lahko v miru trenirali, je pa tako, da si, ko se tekme začnejo, tam, kjer si. Kot sem opazil, težko delaš večje preskoke. Sprejeti moraš stvari, kakršne so. Malce sem se že sprijaznil. Na tej ravni sem. Vsak dan jo skušam izboljšati," je Peter za konec spregovoril o tem, ali ga kaj skrbi njegova forma.

 

Ne spreglejte