Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
6. 1. 2015,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

skoki novoletna turneja Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 6. 1. 2015, 21.24

8 let

Peter Prevc si je oddahnil: Šel sem na silo in se je izšlo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na prestižni novoletni turneji je bil najboljši slovenski skakalec Peter Prevc, četrto mesto je pretopil v tretje. Po Innsbrucku je bil vidno potrt, a se mu je v zelo kratkem času uspelo pobrati.

Po izvrstnem začetku in dveh tretjih mestih se je Peter Prevc v Innsbrucku oziroma po njem znašel v težkem položaju. Na prvi postojanki avstrijskega dela turneje je namreč izgubil boj za skupno zmago, od katere je bil po Garmisch-Partenkirchnu oddaljen za vsega 1,1 točke.

V Bischofshofnu se je znašel pred posebnim izzivom. V zraku je bilo vprašanje, ali se bo po težkem trenutku pobral. Uspelo mu je. Po nič kaj prepričljivem treningu in kvalifikacijah je na tekmi spet pokazal, da je tisti pravi Peter. Po prvi seriji je bil četrti, na koncu se je zadržal na tem mestu, za stopničkami pa zaostal za vsega desetinko točke.

"Lahko rečem, da je bil lep dan, vendar po poskusni seriji nisem bil najbolj zadovoljen. Spet sem preveč pazil, kako bom počepnil, izvedel skok ... Ko se mi poskusni skok ni izšel, sem si rekel, da ne bom nič več razmišljal. Spustil sem se in šel na silo. Na srečo se je dobro izšlo. Res je manjkala le desetinka do tretjega mesta, a je tako izračunal računalnik. Vesel sem, da sem se iz slabšega poskusnega skoka sestavil in prišel skoraj do vrha v prvi seriji," se je po tekmi oddahnil Prevc, ki je bil povsem drugače razpoložen kot dan prej, ko je v glavi še premleval Innsbruck.

"Iz te šole se lahko veliko naučim"

Dosežek v Bischofshofnu je zadostoval za skupno tretjo mesto, nad katerim je bil v izteku navdušen tudi oče Božidar, ta je gledal sina na obeh avstrijskih tekmah. S tem rezultatom je naš skakalni as izboljšal najboljšo uvrstitev na turneji, potem ko je bil lani četrti.

A se zaveda, da je bil letos zelo blizu laskavi lovoriki, ki je na koncu romala v roke Avstrijca Stefana Krafta: "Iz te šole se lahko veliko naučim. Še nikoli nisem bil na novoletni turneji tako visoko. In ko si enkrat, vidiš, kako velika stvar je vse skupaj," so bile besede Prevca.

Kaj vse je povedal po turneji, pa si boste lahko prebrali v jutranjem intervjuju.

Ne spreglejte