Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 3. 2014,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Harrachov

Sreda, 12. 3. 2014, 20.00

4 leta, 5 mesecev

Peter Prevc: Našel sem idejo, kako prelisičiti samega sebe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski junak zime Peter Prevc bo v Harrachovu doživel debi na svetovnem prvenstvu v poletih. Večjih pričakovanj nima, ve pa, zakaj so se na zadnjih tekmah dogajale napake, kar je spodbuden podatek.

Pred dvema letoma mu je poškodba ključnice oziroma padec na letalnici v Oberstdorfu preprečil, da ni nastopil na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu. Zdaj bo doživel debi v Harrachovu, a ima za sabo, čeprav je star šele 21 let, že veliko kilometrine in vrhunskih dosežkov na največjih tekmovanjih.

"Nimam nobenih večjih pričakovanj. Na tem prvenstvu bom povsem sproščen in umirjen. Osredotočiti se moram le na svoje nastope," pravi Peter.

V tej sezoni je prestavil številne mejnike, eden od njih je bil tudi osvojitev malega kristalnega globusa v razvrstitvi poletov. Na Kulmu je zmagal in bil drugi. In ker je v preteklosti prav tako pokazal, da ima odlične letalske sposobnosti, bo tudi v Harrachovu med favoriti za najvidnejša mesta.

"Na poletih so tisti spredaj, ki so bili na prejšnjih tekmah najboljši. Bomo videli, kaj sta mi zadnja dva rezultata naredila. Mislim, da ne bosta pustila vidnejših posledic. Na treningu v Planici sem brez težav odpravil napake. Videl sem, zakaj se dogajajo. Našel sem idejo, kako prelisičiti sam sebe," je dejal dobitnik srebrne in bronaste olimpijske medalje v Sočiju.

Pred začetkom skandinavske turneje je bil Pero tudi v igri za veliki kristalni globus, nato pa mu je na Finskem in Norveškem Kamil Stoch pobegnil na varno razdaljo. Slovenski ljubitelji skokov so ponosni, da ima naša mala država takšnega skakalca, kot je Prevc, ki z odličnimi predstavami razveseljuje na skakalnicah. "Mogoče je bil pritisk, da so me vseskozi povezovali s Stochom. Tudi sam sem začel preveč razmišljati o tem in premalo o skokih. Mogoče sem bil premalo osredotočen na nastop in preveč na rezultat. Temu sem se hotel celotno sezono izogibati. Ampak življenje prinese dobre in slabe strani. Dobil sem brco v rit," poudarja skakalec kranjskega Triglava.

Misli je že povsem usmeril proti današnjemu treningu in kvalifikacijam, na katerih ne bo čutil pritiska, saj ima nastop na posamični tekmi, ki bo v petek in soboto, že zagotovljen. "Veselim se prvenstva. Vsako tekmovanje je nova priložnost, da se dokažeš, da si sposoben tekmovati na visoki ravni," je še povedal Prevc, ki je v torek pred odhodom v Harrachov preizkusil dva dresa in nov par Elanovih smuči. Ali bo na Češkem uporabil kakšno novost, bomo izvedeli neposredno na letalnici ...

Ne spreglejte