Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2019,
9.32

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Gloria Kotnik Rok Marguč Žan Košir Tim Mastnak deskanje

Sobota, 7. 12. 2019, 9.32

4 leta, 4 mesece

Svetovni pokal v deskanju na snegu, Banoje

Samo Gloria poskrbela za žarek upanja v Rusiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Gloria Kotnik | Gloria Kotnik je novo sezono svetovnega pokala v deskanju na snegu začela z uvrstitvijo v osmino finala.  | Foto SloSkiSnowboard

Gloria Kotnik je novo sezono svetovnega pokala v deskanju na snegu začela z uvrstitvijo v osmino finala.

Foto: SloSkiSnowboard

Prva tekma nove sezone svetovnega pokala deskarjev v alpskih disciplinah se ni izšla po pričakovanjih slovenskega tabora. Od štirih slovenskih predstavnikov na štartu paralelnega slaloma se je samo Gloria Kotnik uvrstila v izločilne boje, tam pa izgubila dvoboj osmine finala s Švicarko Ladino Jenny in osvojila končno 14. mesto. Lani najboljšemu paralelnemu veleslalomistu Timu Mastnaku, Žanu Koširju in Roku Marguču se ni uspelo uvrstiti med najboljših 16. Zmagala sta Švicarka Julie Zogg in Avstrijec Andreas Prommegger.

Edina ženska predstavnica v slovenskem taboru Gloria Kotnik je kvalifikacije v ruskem Banoju, ki je novo prizorišče na koledarju svetovnega pokala v deskanju na snegu, končala na 14. mestu, nato pa v osmini finala (+0.16) klonila proti Švicarki Ladini Jenny, tretji iz kvalifikacij.

Kaj je Kotnikova povedala po tekmi?

"Z današnjim izkupičkom sem le delno zadovoljna. Vesela sem preboja v izločilne boje, kar je osnovni cilj. Ampak brez grenkega priokusa pač ne gre. V osmini finala sem se namreč zaletela v startna vrata in si tako otežila delo na progi. Ni veliko manjkalo do preboja v četrtfinale, pa vendarle ... A nastopati pred tako številnim in glasnim občinstvom je res super, tako da se že veselim nove ruske tekme in nove priložnosti," je prvi nastop v tej sezoni ocenila 30-letna Velenjčanka.

Jennyjeva je nato v ženskem malem finalu za 16 stotink premagala Avstrijko Danielo Ulbing, v velikem finalu pa sta se pomerili Švicarka Julie Zogg in Nemka Selina Jörg. Slavila je Zoggova, ki je finale dobila prepričljivo s 75 stotinkami naskoka.

Na štartu ni bilo Čehinje Ester Ledecka, najbolj superiorne deskarje zadnjega obdobja, ki je letošnjo sezono začela na alpskih smučeh. Včeraj je v kanadskem Lake Louisu presenetila konkurenco in dosegla svojo prvo smukaško zmago v svetovnem pokalu.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka prebila led, novo presenečenje olimpijske "dvoživke"

Brez Slovencev v izločilnih bojih

Moški finale je minil brez slovenskih predstavnikov.

Izločilnim bojem je bil najbliže svetovni podprvak in zmagovalec veleslalomskega seštevka v lanski zimi Tim Mastnak, ki je kvalifikacije končal na 19. mestu. Za preboj v finalne boje mu je zmanjkalo sedem stotink.

Rok Marguč je tekmo končal na 21. mestu, Žan Košir pa je bil diskvalificiran. Po besedah trenerja Izidorja Šušteršiča se je Tržičan uštel pri taktiki.

Na povsem direktni postavitvi, kjer ni bilo prostora za tisto pravo karvanje je v spodnji del prinesel preveč hitrosti in se mu tako žal ni izšlo. Časa za obžalovanje ni, naši fantje so izkušeni, tako da jutri zagotovo lahko pričakujemo precej več," se nadeja Izi, ki je tako kot Kotnikova navdušen nad ambientom, polnimi tribunami in vsemi atraktivnimi spremljajočimi dogodki, ki spremljajo dvodnevni alpsko-deskarski uvod v sezono na Južnem Uralu.

V malem finalu je Italijan Maurizio Bormolini za 15 stotink premagal Avstrijca Alexandra Payerja, v finalu pa je v še enem avstrijsko-italijanskem obračunu po slabšem startu na koncu zmagal Avstrijec Prommegger. Italijana Aarona Marcha je ugnal le za tri stotnike.

Jutri bo v Banoju na sporedu paralelni veleslalom.

Izidi, paralelni slalom:
- ženske:
1. Julie Zogg (Švi)
2. Selina Jörg (Nem)
3. Ladina Jenny (Švi)
4. Daniela Ulbing (Avt)
5. Claudia Riegler (Avt)
6. Anastazija Kuročkina (Rus)
7. Ramona Theresia Hofmeister (Nem)
8. Michelle Dekker (Niz)
...
14. Gloria Kotnik (Slo)

- moški:
1. Andreas Prommegger (Avt)
2. Aaron March (Ita)
3. Maurizio Bormolini (Ita)
4. Alexander Payer (Avt)
5. Roland Fischnaller (Ita)
6. Stefan Baumeister (Nem)
7. Sebastian Kislinger (Avt)
8. Mirko Felicetti (Ita)
...
19. Tim Mastnak (Slo)
21. Rok Marguč (Slo)


- brez uvrstitve:
Žan Košir (Slo)

Preberite še:

Tim Mastnak
Sportal Dobro delo je obrodilo sadove: služba za svetovnega podprvaka #intervju
Ne spreglejte