Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
22. 11. 2016,
12.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Natisni članek

Tina Robnik Ilka Štuhec Ilka Štuhec Ana Drev Ana Bucik Maruša Ferk Denis Šteharnik

Torek, 22. 11. 2016, 12.59

6 let, 6 mesecev

Denis Šteharnik, glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance

Ob pogledu na slovenske smučarke mu gre na smeh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

"Pričakujem eno uvrstitev do petega in še eno do petnajstega mesta. No, lahko pa se zgodi še marsikaj več," je pred selitvijo petčlanske ženske smučarske reprezentance v Killington, ki bo ob koncu tedna gostil (vele)slalomski program svetovnega pokala, dejal trener slovenske ženske reprezentance Denis Šteharnik.

Tina Robnik je po trenerjevih besedah na treningih hitra. Kako bo v soboto na tekmi? | Foto: Sportida Tina Robnik je po trenerjevih besedah na treningih hitra. Kako bo v soboto na tekmi? Foto: Sportida

Če je Denis Šteharnik v preteklosti v medijskih nastopih pogosto negodoval in ob pomanjkanju denarja za kakovostne priprave s prstom kazal na Smučarsko zvezo Slovenije, pa so v zadnjem letu njegove misli občutno bolj vedre. Tudi ob selitvi v Killington, kjer bodo slovenske smučarke nastopile brez pravega predhodnega treninga na ameriškem snegu, je izžareval optimizem. Okrepil ga je predvsem zadnji trening na prelazu Furcia v Italiji, po katerem je napovedal nadgradnjo rezultatov s prvih dveh tekem v Söldnu in Leviju.

"Poimensko dekletom ne bom nalagal ciljev, saj bi bilo to nepotrebno breme. Pričakujem pa vsaj eno uvrstitev do petega mesta in eno do petnajstega. Če pa bo dekletom uspelo prenesti zadnje vožnje s treningov tudi na tekmo, si lahko obetamo še kaj več. Ko sem jih nazadnje gledal na treningu, se mi je kar smejalo, tako hitre so bile," pravi Šteharnik.

Ana Bucik – prva slalomska violina | Foto: Sportida Ana Bucik – prva slalomska violina Foto: Sportida

Štiri v veleslalomu, dve v slalomu

V zvezno državo Vermont, ki se s Killingtonom vpisuje na smučarski zemljevid svetovnega pokala, je odpotovala peterica. Ana Bucik bo nastopila tako na sobotnem veleslalomu kot tudi nedeljskem slalomu. Prvi dan se ji bodo pridružile Ana Drev, Tina Robnik in Katarina Lavtar, drugi dan pa Maruša Ferk.

Šibka točka – Katarina Lavtar  Denis Šteharnik se bo z dekleti v Evropo vrnil že v ponedeljek. | Foto: Sportida Denis Šteharnik se bo z dekleti v Evropo vrnil že v ponedeljek. Foto: Sportida

V središču pozornosti bo znova Drevova, ki je sezono odprla z desetim mestom v Söldnu, ob tem pa tudi po opravljeni analizi poudarila, da vidi priložnost za napredek. Nekaj težav ji je sicer povzročala bolezen, a je, tako poudarja tudi sama, dovolj dobro pripravljena za drugo veleslalomsko  preizkušnjo.

Na to se zanaša tudi Robnikova, ki se je v Söldnu z 19. mestom podpisala pod drugi najboljši rezultat kariere, na treningu pa je konkurenčnost  preizkušala prav ob izzivanju prve reprezentančne veleslalomistke.

Več težav ima s tem Lavtarjeva, ki je, če upoštevamo še slalomski predstavi Bucikove in Ferkove v Leviju, najvidnejša šibka točka. "Tudi na treningih izgublja stik z najboljšimi, kar načenja tudi njeno samozavest. Gre pa za smučarko, ki se zna zanašati na občutke. Če pride na ugoden teren, lahko ob tekmovalnem adrenalinu razvije želeno hitrost," odgovarja Šteharnik.

Ilka Štuhec že v Kanadi

Mlajši del ekipe je medtem na treningih in tekmah na Finskem, kjer je Meta Hrovat že vknjižila zmago na preizkušnji FIS, hitrostno usmerjena Ilka Štuhec pa trenira v Nakiski v Kanadi. Od tam se bo prihodnji teden preselila v bližnji Lake Louise, kjer se bo z dvema smukoma in superveleslalomom nova sezona začela tudi v hitrih disciplinah.
Ne spreglejte