SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Norvežane je zelo bolel slovenski udarec, zato so bili v Planici toliko bolj veseli

0

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Da so Norvežani v tej sezoni kot ekipa najbolj prepričljivi, so spet pokazali v Planici, kjer so deklasirali konkurenco in se zavihteli tudi prek slovenske skakalce.

Tako stroka kakor tudi skakalci venomer poudarjajo, da je za uspeh na ekipni tekmi potrebnih osem dobrih skokov. In te so v soboto v Planici demonstrirali Norvežani, ki so se veselili prepričljive zmage.

Druge Slovence so pustili za seboj za 58,4 točke, tretji Avstrijci pa so zaostali še desetinko točke več.

Na sobotni preizkušnji se je odlično izkazal svetovni rekorder Anders Fannemel, ki se je razveselil poletov dolgih 234 in 233,5 metra.

"Morda niso bili tako močni kot v petek, ko sta nas Prevc in Kranjec 'ubijala'"

"Izjemna ekipna tekma. Bilo je zelo testno v prvi seriji. Pred tekmo nisem bil najbolj prepričan vas, ker sem bil po prejšnjih dneh najšibkejši član. Pokazal sem najboljše skoke v tej sezoni," je bil zadovoljen Fannemel.

Da je v zadnjih letih v Planici težko premagati Slovence, Norvežani dobro vedo, saj so pred današnjim dnem slavili zmago na sedmih zaporednih tekmah, od tega so dvakrat zmagali na moštveni preizkušnji.

In kakšni so vtisi, ko premagaš Slovence v Planici? "Smeh, op. p. Morda niso bili tako močni kot v petek, ko sta nas Peter Prevc in Robert Kranjec 'ubijala'. Naredili smo osem dobrih skokov in tako smo lahko premagali slovenske fante."

Planica | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Slovenski skakalci zavzeli Norveško, zato je zmaga v Planici majhen obliž na veliko rano

Slovenski skakalci so se drugega mesta razveseli, saj so vedeli, da so Norvežani na letalnici kot ekipa zelo močni. Zato pa je Skandinavce bolelo, ker v tej sezoni niso zmagali na znamenitem Holmenkollnu v Oslu, Trondheimu in Vikersundu. Slovenski udarci so bili zelo močni. Na Holmenkollnu je na ekipni preizkušnji zmagala slovenska četverica, nato pa je bilo v Trondheimu in Vikersundu v znamenju treh Prevčevih zmag in ene Kranjčeve.

"V tej sezoni sem se mučil. Ko se mučim, nimam na letalnici nobenih možnosti proti Prevcu in Kranjcu. Slovenci so nas premagali v Holmenkollnu, kjer že nekaj časa čakamo na zmago, zato smo morali zmagati tukaj v Planici," se je Fannemel na koncu zasmejal.

In ker je 24-letni skakalec lastnik svetovnega rekorda (251,5 m), ki ga je postavil lani v Vikersundu, je razumljivo vprašanje, da iz prve roke pove, ali je v nedeljo na Letalnici bratov Gorišek možno izboljšati njegovo rekordno znamko. "Mislim, da je možno. Letalnica je pravšnja. Potrebujemo prave razmere, vendar je možno," je še dodal Fannemel, ki se je sobotnega uspeha v dolini pod Poncami veselil skupaj z Danielom Andrejem Tandejem, Kennethom Gangnesom in Johanom Andrejem Forfangom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin