Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 1. 2012,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 1. 2012, 9.32

8 let

Northugu ciljni šprint, Marit pred Poljakinjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Četrti dan novoletne tekaške turneje Tour de Ski je moško dvojno zasledovanje dobil Petter Northug. V ženski karavani je Marit Björgen vendarle ugnala Justyno Kowalczyk.

Tokrat so se dekleta pomerila v zasledovalni preizkušnji 5+5 kilometrov. Poljakinja Justyna Kowalczyk je vodila domala ves čas, v izdihljajih teka pa jo je prehitela velika tekmica Norvežanka Marit Björgen. Kowalczykova je malce presenetljivo dobila prve tri etape, a si kljub temu še zdaleč ni pritekla neulovljive prednosti pred Björgnovo.

Po pričakovanju so bile najhitrejše tiste tekmovalke, ki so na vrhu tudi v skupni razvrstitvi turneje. Reprezentančni kolegici Bjoergnova in Johaugova sta bili morda v prednosti, ker sta lahko z združenimi močmi nastopili proti Kowalczykovi. Vendar se Poljakinja ni dala ugnati. Tekla je zelo odločno in bila ves čas v boju za zmago, o prvem mestu pa je odločila dobra taktična poteza Bjoergnove, ki je v zadnjem delu proge tekla za najhujšima tekmicama, v odločilnih trenutkih pa v zaključnem spustu vendarle izbrala najboljšo linijo. V skupnem seštevku turneje je v vodstvu Kowalczykova pred Bjoergnovo in Johaugovo.

Barbara Jezeršek je veliko pričakovala od kombinirane tekme, ki ji ponavadi ustreza, na koncu pa ni bila zadovoljna s svojim dosežkom, ker se zaveda, da lahko doseže še veliko več. "Danes je bilo zanimivo. Pohvalila bi servis, ki je pripravil fenomenalne smuči, forma pa ni bila najboljša. Tekma je bila težka, nisem našla prave forme, v kakršni sem bila na Rogli. Jutri se bom spočila in si želim, da bi bil italijanski del turneje veliko boljši in da pokažem tisto, kar znam narediti," je dejala Jezerškova.

"Tekma je bila težka, poleg tega sem imela nekoliko slabši dan. Na start sem šla z mislijo, da skušam privarčevati kakšen odstotek moči za naprej in jih nisem porabila vse do konca. V Dobbiacu me čakajo še pomembnejše tekme. Ko sem videla, da počutje ni pravo, se nisem preveč gnala. Vesela sem, da se je to zgodilo zdaj. Upam, da za naprej ne bo teh slabih dni, veselim pa se že jutrišnjega dneva počitka, da bom po njem lahko čim bolje nadaljevala nastop v Dobbiacu," pa je po tekmi povedala Vesna Fabjan.

Moški so na novoletni tekaški turneji v Oberstdorfu že končali četrto preizkušnjo, dobil pa jo je Norvežan Petter Northug (50:27,3). Drugo mesto je po skiatlonu 10 km prosto in 10 km klasično osvojil Švicar Dario Cologna (+0,3), tretji pa je bil Rus Maksim Vjalegžanin (+0,6).

Ne spreglejte