Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
20. 1. 2018,
15.45

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Alenka Čebašek Nika Razinger Planica Planica Katja Višnar Vesna Fabjan Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Sobota, 20. 1. 2018, 15.45

6 let, 3 mesece

Nočna mora Vesne Fabjan, Lampičeva naša najboljša

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Anamarija Lampič | Foto Sportida

Foto: Sportida

V Planici se je na tekmi svetovnega pokala končala tekma svetovnega pokala v šprintih. Od naših je bila najboljša Anamarija Lampič, najboljši rezultat sezone je uspel Katji Višnar, Vesna Fabjan je obstala že v kvalifikacijah.

Anamarija Lampič je na domačem terenu pokazala, da je trenutno naša najboljša šprinterka v klasični tehniki. Po kvalifikacijah, ko je bila na petem mestu, so v slovenskem taboru pričakovali celo nekoliko več. Lampičeva je obstala četrtfinalu, kar je na koncu zadostovalo za 13. mesto. Lampičeva je bila s kvalifikacijsko vožnjo zadovoljna, v četrtfinalu pa se ji ni izšlo po željah.

Anamarija Lampič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Švedinja jo je izrinila

"Malo mi je zmanjkalo v četrtfinalu, da bi se uvrstila v polfinale. Do polovice proge je šlo super, pri spustu sem šla po svoji liniji, ker vem, katera je najhitrejša, ampak me je Švedinja presenetila in me odpeljala ven, tako da sem izgubila hitrost. Na koncu je potem težko prehitevati," je sprva povedala 22-letna tekmovalka, ki si za olimpijske igre želi še izboljšati formo.

In v katerih disciplinah bo nastopila v Pjongčangu? "Pravzaprav o tem še nismo nič govorili. Za zdaj sem prepričana, da bom nastopila v šprintu, za drugo pa še ne vem."

Katja Višnar je dosegla najboljši rezultat v letošnji sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Katja Višnar je dosegla najboljši rezultat v letošnji sezoni. Foto: Vid Ponikvar

Višnarjeva upa, da ni spet staknila kakšne bolezni

Mesto za njo se je uvrstila Katja Višnar, ki pred dvema letoma zaradi materinstva ni mogla nastopiti. Kot je povedala 33-letna Blejčanka, je pred domačo množico zelo uživala, čeprav v soboto ni bil ravno njen dan.

"Moram povedati, da se je še dobro razpletlo, saj sem se v četrtfinalu bolje počutila kot v kvalifikacijah. Škoda, da je prišel tako težek dan, saj mi je bilo slabo. Upam, da to ni znova znak kakšne otroške bolezni ... Zelo težko mi je bilo tekmovati danes. To je moj letošnji najboljši rezultat, tako da si nimam kaj očitati, čeprav bi mi pred olimpijskimi igrami polfinale prišel zelo prav," je po tekmi povedala Višnarjeva, ki je imela ob progi bučno podporo. Zanjo je navijal tudi sin Ludvig.

"Počutila sem se dobro, ampak se mi dogaja, da nimam pravih smuči in potem izgubljam po ravninah in spustih." | Foto: Vid Ponikvar "Počutila sem se dobro, ampak se mi dogaja, da nimam pravih smuči in potem izgubljam po ravninah in spustih." Foto: Vid Ponikvar

Klasična tehnika nočna mora Fabjanove

V izločilne dvoboje sta se od naših uvrstili še Alenka Čebašek, ki je bila 25., Nika Razinger pa je tekmo končala na 29. mestu. V kvalifikacijah je obstala bronasta olimpijka iz Sočija Vesna Fabjan. Fabjanova, ki ji že pred tekmo povedala, da ji klasična tehnika predstavlja nočno moro, je bila na koncu 36.

"Počutila sem se dobro, ampak se mi dogaja, da nimam pravih smuči in potem izgubljam po ravninah in spustih. Vem, da sem dobro pripravljena, ampak škoda je, ker tega ne moram pokazati na tekmi. Preprosto ne morem nič," je povedala izkušena Fabjanova. Med drugim se je tudi ona strinjala, da je proga v Planici zelo zahtevna.

Prva tri mesta so si med dekleti razdelile Švedinja Stina Nilsson ter Norvežanki Kathrine Rolsted Harsem in Maiken Caspersen Falla.

Janezu je zmanjkalo moči Janez Lampič je bil na koncu na 29. mestu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Janez Lampič je bil na koncu na 29. mestu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Tokrat so na svoj račun prišli tudi fantje, potem ko se je med najboljših 30 tekmovalcev uvrstil Janez Lampič, brat danes naše najuspešnejše Anamarije Lampič. Janezu je v letošnji sezoni uspel drugi najboljši rezultat, potem ko se je uvrstil na 29. mesto.

"Zmanjkalo mi je moči. Lahko bi imel kakšno boljšo skupino, vendar kot 29. v kvalifikacijah nisem mogel prav veliko izbirati. Proga je težka. Na tej progi moraš delati tudi pri spustih, tako da je proga kar težka," je povedal naš najboljši Janez Lampič, ki se bo prihodnje dni pripravljal v Italiji, po tekmi v Seefeldu pa se bo začel pripravljati na olimpijske igre.

Zmagal je novi zvezdnik smučarskega teka Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, drugi je bil njegov rojak Emil Iversen, tretji pa je bil Teodor Peterson.

V nedeljo bosta na sporedu še dve tekmi. Sprva se bodo ob 9.30 na desetkilometrski razdalji udarila dekleta, ob 11.20 pa se bodo pomerili še fantje, ki bodo tekmovali na 15 kilometrov.

Ne spreglejte