SiolNET. Sportal Zimski športi
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Najboljši mladi umetnostni drsalci sveta septembra v Ljubljani

Oglasno sporočilo

V Hali Tivoli bodo med 21. in 25. septembrom tekmovali najboljši svetovni mladi drsalci, ki bodo v prihodnje krojili sam svetovni vrh v umetnostnem drsanju.

Nina Polšak Nina Polšak Foto: Zveza drsalnih športov V seriji sedmih tekmovanj za Svetovni mladinski pokal v umetnostnem drsanju je eno izmed tekmovanj zaupano tudi Sloveniji. Tekmovanje za Grand Prix velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo med 21. in 25. septembrom v Hali Tivoli predstavili najboljši mladi drsalci iz 34 držav, med drugim tudi iz drsalnih velesil, kot so ZDA, Rusija, Kanada in Japonska. Na tekmovanju boste lahko stiskali pesti tudi za tri slovenske predstavnice, in sicer Nino Polšak, Marušo Udrih in Laro Guček.

Serija za Svetovni mladinski pokal zajema sedem tekmovanj v različnih državah, Slovenija pa omenjeno tekmovanje gosti že petič. Dokaz, da se tekmovanja za veliko nagrado udeležijo resnično najboljši, je Jin Boyang. Pred dvema letoma smo ga lahko spremljali na ljubljanski ledeni ploskvi, letos marca pa je na svetovnem članskem prvenstvu v Bostonu osvojil odlično tretje mesto. Poznamo ga tudi kot drsalca, ki je kot prvi v svojem programu skočil kar šest četvernih skokov.

Jin Boyang Jin Boyang Foto: Zveza drsalnih športov Umetnostno drsanje velja za enega izmed zahtevnejših, hkrati pa tudi najlepših športov, saj združuje tako umetniške kot tudi izjemno zahtevne športne prvine. V Ljubljani bomo tako lahko v popoldanskih in večernih urah spremljali več kot sto mladih drsalcev, ki nam bodo prikazali prave mojstrovine na ledu. Darja Gabrovšek Polajnar, predsednica Zveze drsalnih športov Slovenije, je ob napovedi tekmovanja povedala: "Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najprestižnejših mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce z vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Zato bo ogled tekem Grand prixa konec septembra v dvorani Tivoli dobra odločitev. Vljudno vabljeni!"

Spored tekmovanja je na voljo na spletnih straneh Zveze drsalnih športov Slovenije, vstopnice po simbolni ceni pa lahko kupite v času tekmovanja na prizorišču, torej v Hali Tivoli.

Spored tekmovanja Spored tekmovanja Foto: Zveza drsalnih športov

delitve: 44
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin