Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2007,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 29. 12. 2007, 12.16

8 let

Na Pokljuki po pričakovanjih Bauer in Gregorinova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Biatlonci so se na Pokljuki pomerili za državne naslove v tekmi s skupinskim štartom.

V moški konkurenci je na 12,5 kilometra dolgi tekmi prepričljivo zmagal Klemen Bauer (Ihan), pri ženskih pa prav tako prepričljivo trenutno najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin (Nika Ihan). Na moški tekmi je Bauer z ničlo prevzel vodstvo že po prvem streljanju, saj mu je bil v teku enakovredne le Vasja Rupnik, ki pa je že po prvih petih strelih dvakrat zavrtel v kazenskem krogu. Kasneje je začel grešiti tudi Bauer in zelo se mu je približal klubski sotekmovalec Peter Dokl. Slednjemu je Bauer ponudil priložnost za zmago na zadnjem streljanju, ko je zgrešil kar trikrat, a je bil tudi Dokl na zadnjem streljanju nenatančen dvakrat in prvi dve mesti sta bili oddani. V ozadju sta se za tretje mesto spopadla Rupnik in Brvar, premoč v smučini pa je potrdil Rupnik.

"Tekma je bila res lepa, a sem z njo zadovoljen le delno. Predvsem zaradi zadnjih treh zgrešenih strelov. Zmaga je bila tokrat zaradi odsotnosti branilca naslova Janeza Mariča, po mojem še vedno najboljšega slovenskega biatlonca, nekaj lažja. Vsekakor pa je bil to dober trening pred novimi tekmami svetovnega pokala," je dejal Klemen Bauer, ob tem pa dodal, da so za naslednje tekme, te bodo že prihodnji teden v nemškem Oberhofu, res trdo trenirali in da potrebuje še nekaj počitka.

Za člani so bile na vrsti članice in mladinci. Absolutno najhitrejši je bil Simon Hočevar (Kovinoplastika Lož), le malo pa je za njim zaostala Teja Gregorin, ki je prav tako morala na koncu trikrat v kazenski krog, skupaj pa si je na štirih streljanjih nabrala štiri dodatne kroge. Podobno kot v moški konkurenci je tudi Gregorinova s tremi zgrešenimi streli Malijevi ponudila priložnost za zmago na zadnjem streljanju, a je morala tudi tekmovalka iz Dola še dvakrat v kazenski krog in vrstni red je bil znan. Dijana Ravnikar Grudiček je preveč grešila že na prvem streljanju, da bi se resno vključila v boj za zmago. Na tekmi je zaradi poškodbe manjkala branilka naslova Tadeja Brankovič Likozar.

"Vesela sem vsake zmage, a sem preveč grešila na strelišču. V svetovnem pokalu vemo, kaj to pomeni. Sicer pa sem se morala tokrat predvsem na začetku zelo potruditi za zmago, v nadaljevanju pa je šlo lažje," pa je menila Teja Gregorin.

Slovenski biatlonci in biatlonke bodo v sredo odpotovali na novo serijo svetovnega pokala v Oberhof, takoj nato pa bodo na sporedu še tekme v Ruhpoldingu in Anterselvi.

Ne spreglejte