Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 12. 2014,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Dežman Anže Lanišek Anže Lanišek skoki Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 23. 12. 2014, 21.08

8 let

Mlajši kolega mu je odprl vrata, sam je poskrbel, da bo del skakalnega prestiža

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob Anžetu Lanišku bo imel na novoletni skakalni turneji predznak novinec tudi Nejc Dežman. Na zadnji postojanki svetovnega pokala je ujel pravi val, na katerem želi ostati dolgo.

Pri 22 letih bo Nejc Dežman dočakal prvi nastop na prestižni turneji štirih skakalnic. Uvrstitvi v Engelbergu pretekli konec tedna mu dajeta razlog za optimizem, potem ko je osvojil 13. in 23. mesto.

To pa nista njegovi najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu, saj je bil ob začetku letošnjega leta v Saporu sedmi in deveti, izkazal pa se je tudi z enajstim mestom v Lahtiju.

Vrstnik Petra Prevca se je v tej sezoni trikrat vpisal med dobitnike točk, glavni trener Goran Janus pa ga je v ekipo vpoklical, ko se je v Kuusamu poškodoval 18-letni Anže Lanišek. Zaradi njegove poškodbe je dobil priložnost v Lillehammerju, nato pa bil vselej član prve ekipe, kar mu je dalo dodatno motivacijo. To je izkoristil v Engelbergu, kjer se je veselil dveh lepih uvrstitev.

"Ker sem v Engelbergu skakal dobro, grem lahko na novoletno turnejo miren. Videl sem, da lahko pridem tudi med petnajst najboljših. Tudi na turneji želim pokazati dobre skoke in se čim večkrat uvrstiti med dobitnike točk. Ob tem bi rad ostal čim dlje v ekipi, za kar se bom moral potruditi. Rad bi nastopil na Kulmu in tudi tam letel daleč," je pred odhodom na premierno turnejo dejal Dežman, ki je leta 2012 postal mladinski svetovni prvak.

V pripravljalnem obdobju pa ni bilo vse tako, kot si je zamislil, saj mu je poškodba nekoliko prekrižala načrte, a je bila, kot pravi sam, morda tudi dobrodošla: "Poleti sem delal na približno enak način, edina razlika je le, da sem se konec oktobra poškodoval in sem izpustil štiri tedne skokov. K sreči ni videti, da bi se to poznalo (smeh, op. p.)."

Ne spreglejte