Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 3. 2021,
18.36

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Naj Mekinc

Nedelja, 28. 3. 2021, 18.36

3 leta

Corwatsch

Mekinc za konec sezone 23.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Naj Mekinc | 19-letni Naj Mekinc je na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala vknjižil 23. mesto. | Foto Ana Kovač

19-letni Naj Mekinc je na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala vknjižil 23. mesto.

Foto: Ana Kovač

V parku Corvatsch nad Silvaplano v Švici na sporedu so zadnjo tekmo svetovnega pokala v sezoni opravili tudi deskarji na snegu. Edini slovenski predstavnik, Naj Mekinc, je v drugi kvalifikacijski skupini zasedel 14. mesto, kar je zadostovalo za skupno 23. mesto. V moški konkurenci je zmagal Norvežan Marcus Kleveland, v ženski pa Japonka Reira Iwabuchi.  

Zmagovalno serijo je v Švici nadaljeval Norvežan Marcus Kleveland, ki je še tretjič zapored zmagal v parku, prideskal si je tudi mali kristalni globus v parku in veliki za zmago v "park & pipe" disciplinah (snežni park, snežni žleb, skoki prostega sloga). Drugo mesto na današnji tekmi je pripadlo Kanadčanu  Liamu Brearleyu, tretje pa Američanu Chrisu Cornigu.

V ženski konkurenci je zmagala Japonka Reira Iwabuchi pred rojakinjo Kokomo Murase in Avstralko Tess Coady. Mali kristalni globus v parku in tudi skupni za zmago v deskarskih disciplinah prostega sloga je pripadel danes četrti, Avstrijki Anni Gasser.

Pokazal in dokazal, da je del elite

"Dober zaključek sezone, zelo sem zadovoljen. Naj je odlično opravil s prvo kvalifikacijsko vožnjo. Moram priznati, da sem, glede na prikazano, pričakoval nekoliko višjo oceno in posledično tudi uvrstitev. Toda sodniki so imeli danes res težko delo. Med njimi je namreč prišlo do okužb s koronavirusom, tako da so nekateri del svoje naloge opravljali kar iz izolacije prek videa. Naj je na zadnji tekmi svetovnega pokala, tako kot na nedavnem svetovnem prvenstvu, pokazal in dokazal, da je del elite v disciplini, kjer je vrh izjemno širok, razlike med najboljšimi, ki prihajajo iz vseh kontinentov, pa res zelo majhne. Enako velja tudi za Tita Štanteta, ki se je 'pobral' na zadnji tekmi sezone v žlebu v Aspnu. Za oba je tekmovalna sezona končana, prav zadnja rezultata pa sta lepa popotnica za nadaljevanje in pa naslednjo, olimpijsko sezono," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal trener Matevž Pristavec.

Slovenske uvrstitve v skupnem seštevku disciplin prostega sloga

Naj Mekinc je v snežnem parku osvojil 36., v skupnem seštevku pa 67. mesto. Tit Štante je v snežnem žlebu osvojil 21., v skupnem pa 57. mesto. Urška Pribošič je zaradi poškodbe rame izpustila večji del sezone, nastopila je samo na januarski tekmi skokov prostega sloga v avstrijskem Kreischbergu, kjer osvojila 28. mesto in s tem tudi edine tri slovenske ženske točke v letošnjem deskarskem svetovnem pokalu.
Ne spreglejte