Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
18. 3. 2015,
21.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anna Fenninger smučanje

Sreda, 18. 3. 2015, 21.30

8 let

Mazejeva ni lačna zgolj pri večerji

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izjemno tesen obračun med Anno Fenninger in Tino Maze, ki odloča o dobitnici velikega kristalnega globusa, se v Meribelu nadaljuje s superveleslalomsko preizkušnjo ob 11. uri.

Ko je Andrea Massi, ki je v zadnjem tednu iskal še zadnje razpoložljive taktične prijeme, s katerimi bi Tino Maze pripravil na silovit konec sezone, po sredini smukaški tekmi poskušal opisati zdravstveno stanje svoje smučarske varovanke, se je oklenil apetita. Poudaril je, da 31-letna Črnjanka po želodčnih težavah znova rada je, kar naj bi bil v njenem primeru najboljši pokazatelj dobrega počutja. A zdi se, da olimpijska in svetovna prvakinja ni lačna zgolj pri večerji, temveč je lačna tudi zmag.

V svetovnem pokalu je na najvišjo stopničko nazadnje stopila pred debelimi tremi meseci v Aareju. Je v Meribelu, kjer bo na drugi tekmovalni dan finala na sporedu superveleslalom, napočil trenutek za prekinitev serije tekem brez slasti zmage? "Upam. Proga je zelo lepa. Pogoji bodo verjetno podobni kot na smukaški preizkušnji v sredo. To pomeni, da bo treba smučati z občutkom. Na prvi tekmi pri tem nisem bila povsem stoodstotna. Malce občutka je manjkalo, a verjamem, da ga lahko v drugem poskusu najdem," odgovarja Mazejeva, ki v Savojskih Alpah deluje izjemno osredotočeno in samozavestno ter v tem prekaša tudi veliko tekmico Anno Fenninger.

Z veliko tekmico se ne obremenjuje

V zenitu sezone, po januarskem slalomu v Flachauu, je imela Mazejeva na svojem računu velikih 370 točk prednosti pred Fenningerjevo. Ta je predvsem po svetovnem prvenstvu navdušila z izjemnim rezultatskim nizom ter s pridom izkoristila Črnjankine spodrsljaje v Mariboru in Aareju ter prvič po začetku sezone znova skočila na vrh skupnega seštevka. Mazejeva je na zadnjih dveh tekmah prednost stopila na pičlih 12 točk, do konca sezone pa edini kandidatki za skupno zmago čakajo še tekme v superveleslalomu, slalomu (Avstrijka naj bi tokrat vendarle nastopila) in veleslalomu.

"Lagala bi, če bi dejala, da Anne ne spremljam, a z njo se pač ne smem obremenjevati. Zgodilo se bo, kar se pač bo. Osredotočati se moram na svoje smučanje. Držim se načela 'od tekme do tekme'. Sem mirna," o rivalstvu pripoveduje Tina, ki je pred kratkim Fenningerjevo označila za skrivnostno tiho tekmico, katere nadarjenost ji je zelo blizu in celo sorodna.

Fenningerjeva na dveh frontah

Vodilni smučarki svetovnega pokala bosta prav zagotovo tudi na drugi tekmi velikega finala v Franciji v središču pozornosti. Njun dvoboj pa bi lahko začinila še v zadnjem obdobju odlično razpoložena Lindsey Vonn. V sredo se je po zmagi, sicer že 66. v karieri, veselila svojega sedmega smukaškega globusa, tokrat bo imela na svojem radarju svoj peti supervelelslalomski globus. Pred zadnjo tekmo vodi z osmimi točkami prednosti pred Fenningerjevo, ki se bo tako bojevala na treh frontah, medtem ko se Mazejevi nasmiha nova bronasta kolajna.

Prav o velikem kakovostnem razkoraku med žensko smučarsko elito in preostalimi tekmicami na slikovit način razmišlja tudi vodja Tinine ekipe Andrea Massi. "Le nekaj tekmovalk, morda največ šest, lahko dobi to tekmo. Vse druge se v tem trenutku ukvarjajo z drugim športom. Vodilne smučarke so trenutno v povsem drugi dimenziji, predvsem tisti dve, ki se bojujeta za veliki globus, torej Fenningerjeva in Maze," je nekaj dodatnega olja na ogenj prilil Massi.

Ne spreglejte