Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
11. 2. 2009,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 2. 2009, 8.36

8 let

Maze: V veleslalomu sproščeno in borbeno

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tina Maze pred četrtkovim veleslalomom svetovnega prvenstva v Val d'Iseru opozarja, da gre za disciplino, v kateri ima največ izkušenj, zato ob borbenosti stavi tudi na sproščenost.

V torek je minilo natanko osem let od zadnjega slovenskega smučarskega veselja po osvojeni medalji na velikih tekmovanjih. Mitja Kunc je 10. februarja 2001 v St. Antonu v izjemnem slalomskem finalu, ki ga je zaznamovala predvsem avstrijsko-slovenska prevlada, saj se je med osmerico poleg slalomskih asov iz omenjenih dveh držav uspelo prebiti le še Norvežanu Kjetilu Andreeju Aamodtu, navdušil z bronastim odličjem. Črnjan še vedno čaka na naslednika na seznamu slovenskih dobitnikov medalj na svetovnih prvenstvih, ki obsega sedem imen. V Val d'Iseru ima objektivno največ možnosti za vključitev v to elitno druščino in prekinitev niza velikih tekmovanj brez odličja Kunčeva ducat let mlajša someščanka Tina Maze. Njen 'dan d' se obeta v četrtek, ko se bodo za medalje udarile najboljše veleslalomistke. ''Veleslalom je nedvomno disciplina, v kateri imam največ izkušenj. V tej disciplini sem tudi najbolj sproščena. Zavedam se, da je najbolj pomembna borbenost. Zato se nameravam boriti tudi v četrtek,'' napoveduje trenutno tretja veleslalomistka svetovnega pokala in zmagovalka predzadnje preizkušnje v tej disciplini.

Mazejeva je na svojem petem svetovnem prvenstvu doslej nastopila že v treh disciplinah, ob komentiranju dosežkov pa jo prevevajo mešani občutki, čeprav ne gre prezreti podatka, da je v superveleslalomu s petim mestom izenačila svojo najboljšo uvrstitev na velikih tekmovanjih. ''Jasno je, da bi bila lahko boljša. Vseeno pa sem, glede na vse okoliščine, dobro tekmovala. S tega vidika sem torej lahko zadovoljna,'' meni 25-letna Korošica, ki je v smuku zasedla 14. mesto, v superkombinaciji pa je po neprepričljivem smuku nato odstopila v slalomu. ''V superveleslalomu v tej sezoni še nisem zabeležila boljše uvrstitve. Če ne bi bile na svetovnih prvenstvih pomembne le medalje, bi bila s tem dosežkom zelo zadovoljna. Smukaški preizkus je bil zelo zahteven. Razočarana sem predvsem nad zaostanki na treningih in pa nad smukaškim delom superkombinacije. Zaostanek je bil enostavno prevelik. Po drugi strani pa sama smukaška tekma ni bila slaba. Zaostanek sem namreč zmanjšala za več kot sekundo, kar je ob upoštevanju dejstva, da sem imela med svojim nastopom slabšo vidljivost, dobro. Če bi imela na progi sonce, bi pristala med najboljšo osmerico. Do boljšega rezultata na tej progi verjetno ne bi mogla. Žal je tako, da mi primanjkuje smukaških izkušenj. Tega sem se zavedala, a sem vseeno poizkušala napadati, tako da se je zaostanek občutno zmanjšal,'' je črto pod prvi del prvenstva potegnila Mazejeva, ob kateri bodo v četrtek nastopile še Mateja Robnik, Ana Drev in Maruša Ferk.

Ne spreglejte