Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 1. 2016,
15.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maruša Ferk Zlata lisica

Torek, 19. 1. 2016, 15.30

8 let, 1 mesec

Maruša Ferk na Zlato lisico s korejsko popotnico

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Včasih zaradi okolice pozabljam, da se vračam po poškodbi," pravi Maruša Ferk, ki te dni uspešno nastopa na tekmah daljnovzhodnega pokala.

"Potrebujem kakšen dober rezultat na tekmah nižje ravni, da si izboljšam štartni položaj," je po dveh slalomih svetovnega pokala v Flachauu, na katerih se ji z visokima štartnima številkama ni uspelo prebiti med prejemnice točk, dejala slovenska smučarska reprezentantka Maruša Ferk. Rečeno, storjeno. Gorenjka se je s Solnograškega odpravila v južnokorejsko smučarsko središče Jisan in z dvema zmagama na tekmah daljnovzhodnega pokala, podobno kot lani Katarina Lavtar, krepko popravila svoje točke na lestvici Mednarodne smučarske zveze.

V Mariboru bolj konkurenčna

Korejski plen bo lahko unovčila že na prvem slalomu svetovnega pokala, ki ga bo prihodnjo nedeljo v okviru tradicionalne Zlate lisice gostil Maribor. Takrat bo s precej boljšo štartno številko nastopila tudi zmagovalka dveh slalomov evropskega pokala Ana Bucik, dobro izhodišče pa bo zadržala še Lavtarjeva, tako da bo slovenski slalomski tercet pred domačimi navijači skušal ponoviti dosežek iz Santa Catarine, kjer so se vsi tri uvrstile v finale.

"Vesela sem močne konkurence v reprezentanci, ki je dobrodošla že na treningih. Poleg Slovenk jo dopolnjuje še Srbkinja Nevena Ignjatović. Pri tem moram biti samokritična in priznati, da v primerjavi z Bucikovo, v tej sezoni točkovno najboljšo slovensko slalomistko, na treningih potrebujem več voženj do prave ravni. To moram popraviti. Že prva vožnja mora biti hitra," dodaja Maruša.

Vrnitev k stari ljubezni

"Slalomu sem se letos zavestno posvetila bolj kot v preteklih letih. Deloma tudi zaradi poškodbe v pretekli sezoni, ko sem morala začeti svojo smučarsko sliko na novo sestavljati. Z napredkom sem zadovoljna. Vesela sem tudi, da sem se enkrat zavihtela med dobitnice točke. Te mi vsekakor niso bile podarjene. Morda bi jih bilo še več, če bi imela boljšo štartno številko," razmišlja Ferkova, ki je pred leti glasno potrkala na vrata slalomske elite in se enkrat zavihtela celo na stopničke v svetovnem pokalu. Nadaljnji razvoj so nato dodobra zavrle zdravstvene težave in posvečanje hitrim disciplinam.

Zdaj zna potegniti ročno zavoro

Slalomski občutek je v tej sezoni unovčila tudi na kombinacijski tekmi v Val d'Iseru, kjer je zasedla celo četrto mesto. "To je bil zame velikanski dosežek in dokaz, da sem po poškodbi na pravi poti. V pričakovanjih mnogi, včasih posledično tudi sama, pozabljamo, da je to moja sezona vračanja po poškodbi," pripoveduje 27-letna smučarka z Blejske Dobrave, ki nikakor ne želi odpisati niti smuka.

"Prav gotovo ne. Toda smuka, na katerem sem se dvakrat huje poškodovala, se je treba lotiti z glavo. To sem spoznala prav v Val d'Iseru, kjer bi z nekoliko brezglavim smučanjem lahko znova ogrozila sezono. Zdaj znam potegniti ročno zavoro. Ne želim se vrniti v bolnišnico, sem pa na pravi poti," dodaja Ferkova.

Ne spreglejte