Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 12. 2008,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 2. 12. 2008, 17.12

8 let

Marič: Upam, da bodo zdravila naredila svoje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobrih devet mesecev po zaključku svetovnega prvenstva so se biatlonci vrnili v Östersund, ki bo letos prva postaja biatlonskega svetovnega pokala. Janez Marič ima nekaj težav z bolečinami v kolenu.

Östersund, ki je tokrat debelo odet v snežno odejo s temperaturami okrog 8 stopinj Celzija pod lediščem, je le še dobrih 24 ur pred prvo tekmo nove sezone pripravljen na otvoritveno dejanje.

Velepec: Kaj lahko pričakujemo bodo pokazale šele tekme

Tako kot vsako leto je tudi tokrat občutiti med ekipami veliko pričakovanje in tudi precej negotovosti, kajti možnosti za primerjavo med seboj ni bilo prav veliko. Tudi v slovenski ekipi je bilo razmišljanje glavnega moškega trenerja Uroša Velepca podobno: "V pripravljalnem obdobju smo veliko in kakovostno trenirali. Tudi zadnji snežni treningi, ki smo jih opravili v Livignu so bili zelo dobri, na Švedsko pa smo prišli šele prejšnji teden in smo se posvečali predvsem testiranju materialov in drobnim korekcijam tik pred začetkom sezone. Veseli nas, da Bauer okreva hitreje kot smo pričakovali, žal pa ima nekaj težav s kolenom Janez Marič, ki se po letu in pol spet vrača na tekmovanja. Kot kaže bolečina neposredno ni povezana z operacijo kolena, je pa v zadnjih dneh povzročila precej ugibanj o možnih vzrokih. K sreči ne gre za poškodbo meniskusa, kot smo tudi sumili, zato bo po zdravniški intervenciji in glede na počutje na današnjem uradnem treningu, lahko nastopil na jutrišnji 20-kilometrski posamični preizkušnji. Kaj lahko pričakujemo od drugih tekmovalcev bodo pokazale šele tekme, vsekakor pa je letos velik napredek napravil Peter Dokl, ob dobrem strelskem nastopu se lahko izkažeta tudi Vasja Rupnik in Jože Mehle, Klemen Bauer pa bo morda nared za tekme ob koncu meseca."

K sreči je že včeraj v Östersund prispel tudi reprezentančni zdravnik Robert Hajdinjak, ki je Maričevo stanje ocenil: "Janez ni intenzivno treniral na snegu več kot leto dni in kot kaže je pri vrnitvi na sneg prišlo do nekaterih gibov, ki jih prej ni bilo možno vaditi zaradi specifičnega dela nog na smučeh. Prekomerna obremenitev stranske golenske mišice je povzročila tendinopatijo tetive, kar pomeni, da trenutno izvaja vaje v smislu rehabilitacije, pomagamo pa mu tudi s protibolečinskimi zdravili. Na tekmah bo lahko nastopil, vendar bo rehabilitacija trajala še nekaj tednov."

Medtem, ko je bil danes moški trener s tekmovalci na zadnjem uradnem treningu pred jutrišnjim nastopom, je servisna ekipa, ki skrbi za pripravo smuči in opreme, opravila še zadnja testiranja smuči in preizkusila nekaj novih kombinacij priprav. Letos so namreč nekateri tekmovalci zamenjali opremo in po novem bo Marič nastopal s smučmi Fischer, ki jih je ocenil zelo pozitivno.

Marič: Želim si dobrega strelskega izkupička

Pred tekmo pa je o svojem trenutnem stanju povedal: "Bolečina je bila res neznosna in sem komaj stopil na nogo. Danes pa sem stisnil zobe in ko sem se ogrel, sem že lahko tekel skorajda na polno. Predvsem sem si oddahnil, ker ne gre za večjo poškodbo. Upam, da bodo zdravila naredila svoje in bom jutri nastopil brez bolečin. Želim si le še dobrega strelskega izkupička in rezultat ne bi smel izostati." Poleg Janeza Mariča bodo na večerni 20-kilometrski posamični preizkušnji (ob 17.15 uri) slovenske barve branili še Peter Dokl, Vasja Rupnik in Jože Mehle. Organizatorji so za potrebe nočnih nastopov dodatno osvetlili proge in stadion, nekoliko so spremenili tudi konfiguracijo prog, ki so sedaj po besedah tekmovalcev še bolj zahtevne, za številne gledalce, ki jih pričakujejo po lanskem uspešnem svetovnem prvenstvu, pa so zgradili tudi dodatno tribuno. Ženske bodo imele jutri še dan odmora pred četrtkovo 15-kilometrsko tekmo. V soboto bomo lahko spremljali oba šprinta, v nedeljo pa še obe zasledovalni preizkušnji.

Ne spreglejte