Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2019,
16.53

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,94

1

Natisni članek

Rjoju Kobajaši Anže Lanišek Anže Lanišek Klingenthal padec Daniel Andre Tande Ema Klinec Ema Klinec Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 13. 12. 2019, 16.53

4 leta, 4 mesece

Kvalifikacije v Klingenthalu

Šesterica slovenskih orlov na tekmi v Klingenthalu, le Bartolu ni uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,94

1

Peter Prevc | Peter Prevc je bil drugi najboljši slovenski skakalec v kvalifikacijah Klingenthala. | Foto Sportida

Peter Prevc je bil drugi najboljši slovenski skakalec v kvalifikacijah Klingenthala.

Foto: Sportida

S kvalifikacijami za tekmo smučarjev skakalcev v Klingenthalu v Nemčiji je uspešno opravila šesterica slovenskih orlov. Za točke svetovnega pokala se bodo v nedeljo borili Timi Zajc, Peter Prevc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Domen Prevc in Rok Justin. Le Tilnu Bartolu ni uspelo, tekmo je zgrešil za eno mesto. Na popoldanskem treningu je bil najboljši Slovenec Peter Prevc, ob padcu pa jo je skupil Norvežan Daniel Andre Tande.

Ema Klinec je pri dekletih skočila kar 140 metrov.

Na nedeljsko tekmo so se od Slovencev prebili Timi Zajc (124,5 metra/109,4 točke), Peter Prevc (123,5 metra/108,9 točke), Anže Lanišek (124,5 metra/107,3 točke), Anže Semenič (121,5 metra/104,8 točke), Domen Prevc (126 metra/104,3 točke) in Rok Justin s 122 metri (97,3 točke). Tilen Bartol je bil skromen, pristal je pri 114 metrih (88,3 točke) in nastope ta konec tedna končal.

Zajc je v kvalifikacijah zasedel 13. mesto,. starejši od bratov Prevc 15., Lanišek 18., Semenič 23., mlajši Prevc 25. in Justin 40. Bartol je uvrstitev na tekmo zgrešil za eno mesto, bil je 51.

S 129,5 metra in 123,7 točke je kvalifikacije dobil Avstrijec Stefan Kraft pred domačinom Karlom Geigerjem, ki je pristal pri 133 metrih, zbral pa je 0,6 točke manj od Avstrijca, daljavo kvalifikacij je s 135,5 metra na tretjem mestu s 122,2 točke imel Poljak Piotr Zyla. Prvi skakalec zime, Norvežan Daniel Andre Tande, je v kvalifikacijah čutil posledice nezgode s treninga in pristal na zanj skromnem 44. mestu.   

Jutri bo v Klingenthalu ob 16. uri na sporedu ekipna preizkušnja, nedeljska posamična tekma je prav tako predvidena za 16. uro.

Kvalifikacije Klingenthal

 

Prvi skakalec zime odšepal

Norvežan Daniel Andre Tande, ki je zmagal na obeh posamičnih preizkušnjah v tej sezoni, je po prvem trening skoku odšepal iz ciljnega prostora. Po doskoku ga je namreč smučka zadela v gleženj, ki mu je posledično zatekel, zaradi česar je moral izpustiti drugi skok. Najverjetneje ne bo nastopil niti v kvalifikacijah za nedeljsko tekmo – v soboto je ekipna preizkušnja.

Na obeh treningih je bil najbolj razpoložen junak zadnje zime Rjoju Kobajaši, ki je obakrat skočil 139 metrov in bil prepričljivo najboljši.

Od slovenskih skakalcev je pri prvem poskusu s tretjim mestom najboljši dosežek uspel Anžetu Semeniču. Peter Prevc je bil šesti, njegov mlajši brat Domen Prevc pa dvanajsti. Starejši Prevc je bil v drugo že peti, Anže Lanišek, ki je v tej sezoni obakrat stal na zmagovalnem odru, pa sedmi. Semenič je bil tokrat enajsti, Timi Zajc šestnajsti.

Ema Klinec kar 140 metrov

Ema Klinec je skočila kar 140 metrov. | Foto: Sportida Ema Klinec je skočila kar 140 metrov. Foto: Sportida V Klingenthalu skačejo tudi dekleta. Ker se jih je v Nemčiji zbralo le 39, so organizatorji odpovedali današnje kvalifikacije. Opravila so le tri skoke za trening. Blestela je predvsem Ema Klinec, ki je v drugi seriji skočila kar 140 metrov, kar je bila druga daljava dneva. V tretji seriji je bila s 142,5 metra daljša le neuradna svetovna rekorderka Daniela Iraschko-Stolz. Prvo serijo je s 134 metri dobila Avstrijka Chiara Hölzl. Klinčeva je bila tudi v preostalih serijah med najboljšimi. V prvi je ob zelo slabih pogojih skočila 121 metrov, kar je bila četrta ocena, v tretji pa 123,5 metra, kar je bila tretja ocena.

Zelo dobro je skakala tudi Nika Križnar. V prvi seriji je skočila 127,5 metra, kar je bila tretja ocena, v drugi pol metra manj, kar je bila sedma ocena, v tretji pa 131 metrov v dobrih pogojih, kar je bila četrta ocena serije. Urša Bogataj je bila najboljša v drugi seriji s 128 metri in 8. oceno, Špela Rogelj v prvi, ko je imela s 133 metri 9. oceno, Katra Komar je imela v tretji seriji s 124 metri 16. oceno, Jerneja Brecl pa je bila prav tako najboljša v tretji seriji, ko je skočila 116,5 metra, imela pa 24. oceno med 39 skakalkami.

Ne spreglejte