Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 5. 2015,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klemen Kosi

Torek, 19. 5. 2015, 14.15

8 let

Kosijevo orodje za trening tudi kosa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Točkovno najuspešnejši slovenski smučar pretekle sezone Klemen Kosi je z mislimi že pri novi zimi, čeprav še ne ve, s kom se bo nanjo pripravljal.

"Po sezoni, ki je postregla z želenim napredkom, se nisem želel pretirano ozirati nazaj. Misli sem zbistril, si doma pošteno odpočil in se že osredotočil na novo sezono. V našem športu je pač tako, da kmalu po koncu zime že sledijo priprave na novo," dva meseca po koncu sezone svetovnega pokala in pet mesecev pred začetkom nove razmišlja Klemen Kosi, s 53 točkami celo najboljši slovenski moški alpski smučar v pretekli sezoni, ki je bil najbolj vesel dejstva, da se je otresel priponke specialista zgolj za kombinacijo. S prvimi točkami v smuku in superveleslalomu pa je pokazal tudi svojo smučarsko usmeritev za prihodnost.

Nova sezona, novi izzivi? "Pristop se je izkazal za učinkovitega. Lani mi je prinesel napredek. Verjamem, da mi lahko tudi v novi sezoni. Če bodo priprave na podobni ravni, zdravje pa v želenih okvirih, lahko dodatno napredujem. Tudi izhodišče bo boljše. Sem optimist, a o ciljih ne bi govoril. To se mi ne zdi smiselno, v tem trenutku pa tudi nepošteno do vaših bralcev in mene samega," odgovarja 24-letni Mariborčan, ki je v pretekli sezoni navdušil z desetim superveleslalomskim mestom na svetovnem prvenstvu ter točkovno plodnim koncem tedna v Kitzbühlu.

Smuči ima, trenerjev (še) ne

Ob pogovoru o sezoni 2015/16 je Kosi deloma zadržan tudi zaradi številnih nejasnosti. Na pragu poletja namreč še ne ve, kakšen program ga čaka, ali bo moral za delovanje v ekipi znova seči v žep, kdo bodo trenerji … Jasno je le, da je ostal brez dobršnega dela spremljevalne ekipe. Trenerja v ekipi, Andrej Jerman in Mitja Grašič, sta si nova delodajalca našla na Norveškem in v Rusiji. Od alpskih reprezentanc se poslavlja strokovnjakinja za kondicijsko pripravo Nika Radnjenovič, v tabor madžarske smučarke Edit Miklos pa se je preselil tudi serviser Renato Gašpar. Na morebitni dogovor z novim vodstvom alpskih disciplin tako čaka le še glavni trener za hitri disciplini Peter Pen.

"Upam, da bo Pen ostal. Naše delo je namreč že obrodilo sadove. Ima ogromno izkušenj in pravi trenerski pristop. Priznam tudi, da bi si želel hitre razjasnitve vseh nejasnosti, čeprav moram po drugi strani žal ugotoviti, da vse skupaj za nas ni nič novega. Žal mi je le, kadar trpi trening. Po sezoni smo namreč že ostali brez ene načrtovane vadbe," meni Kosi, ki v slogu razmišljanja o nadgradnji ne želi menjati niti opreme. Z Atomicom se je tako že dogovoril za nadaljnje sodelovanje, tako da na pogodbi manjka le še njegov podpis.

Pohorje, štadion in fitnes

Kljub trenerskemu "brezvladju", ki naj bi se v kratkem sicer končalo, je Kosi že pognal kolesje priprav na novo sezono. Oklenil se je programa zdaj že nekdanje trenerke za kondicijsko pripravo, svoj delovni trikotnik pa je našel med atletskim štadionom, domačim Pohorjem in fitnesom. "Urnik še ni tako napolnjen kot v udarnem delu priprav, vseeno pa se že znojim. No, sem pa v zadnjem obdobju tudi kosil travo, kot se za moj priimek spodobi. Tudi to je bil trening," je pogovor v svojem slogu sklenil Kosi.

Ne spreglejte