SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Korejski prah se še ne bo polegel

3

termometer

Nekdanji predsednik SZS Tomaž Lovše se je resda odločil, da korejskih dogodkov ne bo več komentiral, a v isti sapi obljubil ustrezen epilog zgodbe.

''Do nadaljnjega dogajanje med kongresom Mednarodne smučarske zveze in tudi izjav Janeza Kocijančiča ter Gian Franca Kasperja ne želim komentirati. Vse skupaj sem predal odvetnici Nini Zidar Klemenčič, tako da pričakujem tudi ustrezen epilog,'' dva tedna po odstopu z mesta predsednika Smučarske zveze Slovenije umirjeno pripoveduje Tomaž Lovše, ki pa v ogenj ni potisnil zgolj omenjene slovenske odvetnice in pravnega strokovnjaka iz ugledne švicarske odvetniške pisarne, temveč se je za ''komunikacijo'' z mediji naslonil še na družbo Pristop. Iz slednje so tako le nekaj ur po izjavi prvega moža Gian Franca Kasperja, v kateri je povzel svoj pogled na korejske dogodke, medijem ponudili odgovor.

''Gospod Kasper v današnji izjavi v ničemer ne zanika trditev, izrečenih v pogovoru s švicarskim odvetnikom Georgom C. Umbrichtom, ki so bile povzete s strani slovenske odvetnice g. Lovšeta, ampak zgolj pojasnjuje, da ni želel podati uradnega sporočila, kar vse drži. V današnjem sporočilu pa g. Kasper stopnjuje obtožbe o grožnjah s fizičnim nasiljem, ki so botrovale angažiranju resnih varnostnih ukrepov, kar predstavlja resne obtožbe o storitvi hudih kaznivih dejanj. Pri čemer še po današnjem sporočilu g. Kasperja ne vemo, ne kdo naj bi jih g. Kasperju prenesel, ne kdo naj bi jih sploh prejel. G. Lovše bo zato za zaščito svojih pravnih interesov primoran sprožiti vse ustrezne pravne postopke, da se neresnične obtožbe raziščejo in dobijo sodni epilog,'' je zapisano v sporočilu za javnost, h kateremu sta priloženi tudi izjava Lovšetove odvetnice in tudi kopija elektronskega pisma oziroma odgovora na Sportalovo novinarsko vprašanje, ki nam ga je pred desetimi dnevi poslal Gian Franco Kasper. V slednjem je prvi mož FIS zapisal, da ga je gospod Lovše ''večkrat napadel v elektronskih pismih.'' Zdaj to, kot vse kaže, zanika, kar nedvomno načenja predsednikovo kredibilnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin