Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2013,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lillehammer Katja Požun Špela Rogelj skoki Ema Klinec Ema Klinec Maja Vtič Eva Logar Urša Bogataj Urša Bogataj

Sobota, 7. 12. 2013, 12.14

8 let

Klinčeva s stopničk na sedmo mesto, ekipni uspeh šestih finalistk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ema Klinec, Maja Vtič, Eva Logar, Katja Požun, Urša Bogataj in Špela Rogelj so nastopile v finalu posamične tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lilehammerju. Zmagala je Sara Takanaši.

Lanskoletna skupna zmagovalka Sara Takanaši je za 16 točk premagala Avstrijsko Danielo Irascho-Stolz in Nemko Gianino Ernst (270,0), ki sta si razdelili drugo mesto. Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec na sedmem mestu.

Šele 15-letna Ema Klinec je namreč že v kvalifikacijah z odličnim skokom 104,5 metra postavila ženski rekord skakalnice v norveškem Lillhammerju, v prvi seriji tekme pa je bila nekoliko krajša, a z 99 metri vedndarle vrgla rokavico tekmicam. Mlada Slovenka je bila tretja po prvi seriji. V drugi seriji (93,5 metra) je uvrstitev malo pokvarila in tekmo končala kot sedma. Tudi Maja Vtič je bila s 97,5 metri po prvi seriji visoko. Drugi skok je bil dolg 94,5 metra, kar ji je prineslo deveto mesto. Eva Logar je s 93 metri prvo serijo končala med dvajseterico, v drugo je z 90,5 metra dosegla končno 18. mesto. Urša Bogataj je bila 24. (88 in 90,5 metra), Katja Požun (91 in 89 metrov) 26. in Špela Rogelj (88,5 in 90,5 metra) 29.

"Danes se je videlo, da mi manjka nekoliko izkušenj, da prenesem skoke tudi na tekmo. Pomembno je, da imam dobre občutke. Po eni strani se dobro zavedam, kaj moram narediti za dober skok. Morda je bolje, da se forma stopnjuje. Razlika v kvalifikacijah je bila le v tem, da sem se takrat res sprostila v počepu ter pričakala pripravljena na odskočno mizo. Tudi pri tem skoku je bilo v zraku še rezerv," je po tekmi povedala Ema Klinec.

"Da sta dve dekleti med deseterico in da so vse prišle do točk, je velik uspeh. Pred tekmo nismo imeli nobene kontrole, kako smo pripravljeni na zimsko sezono. Pokazalo se je, da smo na pravi poti. Manjka nam še nekoliko stabilnosti, ki bi nam pomagala pri rezultatih. Pred nadaljevanjem sezone večina dekleta nima prostega treninga, saj gredo Eva, Maja, Katja in Špela na univerzijado v Predazzo. Še vedno si bomo poskusili na univerzijadi vzeti čas in nekoliko zmanjšati napake, zaradi česar se bomo udeleževali pretežno le tekmovanj. Tako bomo poskusili opraviti normalni trening pred Hinterzartnom, kjer tekme sledijo 22. decembra," je dejal glavni trener Jože Berčič.

V kvalifikacijah je z rekordom skakalnice navdušile Ema Klinec, Katja Požun je imela nastop že zagotovljen in ni skočila, sicer pa so se na tekmo uvrstile vse Slovenke, Rogljeva (93,5 metra), Bogatajeva (91,5 metra), Logarjeva (89,0).

Ne spreglejte